Η Επίτροπος Κρέτσου για τα έκτακτα μέτρα της Κομισιόν για τη χρηματοδότηση 181 έργων στην Ελλάδα- Κάποια από αυτά στη Δυτική Μακεδονία

1 Min Read

H Ελλάδα ήταν το πρώτο κράτος μέλος που έφτασε σε πλήρη αξιοποίηση των πόρων που διατέθηκαν τόνισε η Επίτροπος Κρέτσου, κατά τη διάρκεια ερώτησης ευρωβουλευτών σχετικά με τα έκτακτα μέτρα που πάρθηκαν για την Ελλάδα το 2015.
Η ερώτηση έγινε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Ολομέλειας στο Στρασβούργο και αφορούσε στον κανονισμό 1839 που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία τον Ιούλιο του 2015 για αύξηση χρηματοδότησης στο 100% έργων που δεν είχαν ολοκληρωθεί κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.
«Οι στόχοι ήταν βασικά να υλοποιηθούν τα προγράμματα της περιόδου 2007-2013 και να ξεκινήσουν τα προγράμματα της νέας περιόδου. Δόθηκαν κάποια χρήματα στην Ελλάδα, περίπου 1 δις για συγχρηματοδότηση 100% και αύξηση της προκαταβολής» δήλωσε η κ. Κρέτσου.
Από τα 181 έργα τα 100 ολοκληρώθηκαν, 18 ολοκληρώνονται με εθνική χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα συνεχίζονται στην τρέχουσα περίοδο.
«Χωρίς αυτά τα ειδικά μέτρα η Ελλάδα θα βρισκόταν σε ακόμα χειρότερη θέση» επισήμανε η κ. Κρέτσου. Να σημειωθεί ότι κάποια από αυτά τα έργα αφορούν στη Δυτική Μακεδονία.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση