Η επιτυχημένη δράση κατασκευής προστατευτικών ασπίδων για τον κορονοϊό με τη χρήση 3D εκτυπωτή στην Περιφέρειά μας επεκτείνεται

1 Min Read

Το Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Φλώρινας σε συνεργασία με τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε.) Φλώρινας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας,  ξεκίνησε την παραγωγή προστατευτικών ασπίδων (μάσκες) με τη χρήση 3D εκτυπωτή.

Το μοντέλο της προστατευτικής ασπίδας (μάσκας)  που επιλέχθηκε είναι της Prusa Printers, τύπος RC3, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας της Τσεχίας. Το ίδιο μοντέλο χρησιμοποιεί η εταιρία 3dHub, η οποία προσφέρει το τελικό προϊόν της (αφιλοκερδώς) στο Υπουργείο Υγείας της χώρας μας.

- Advertisement -

Στην επιτυχημένη δράση συμβολή έχουν επιπρόσθετα, ο Δήμος Φλώρινας, αλλά και το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας και το Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας παραχωρώντας τους 3D εκτυπωτές τους για να επιτευχθεί μεγαλύτερη παραγωγή σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Οι προστατευτικές ασπίδες (μάσκες) που κατασκευάζονται, παραχωρούνται δωρεάν στο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φλώρινας και στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση