Η ΕΡΤ Κοζάνης στις «Γειτονιές της Ελλάδας»

2 Min Read

Οι γειτονιές της Ελλάδας με πλοηγό την ΕΡΤ Κοζάνης, θα σας ταξιδέψουν εν μέσω καλοκαιριού, το απόγευμα της Παρασκευής 13 Ιουλίου 2018, από τις 6 έως και τις 8, σε όμορφες γωνιές της Περιφέρειας, σε δροσερά σημεία, όπου το βουνό συναντά τις λίμνες και τα ποτάμια, όπου τα υπαίθρια πανηγύρια γίνονται η αφορμή να ανταμώσουν οι άνθρωποι, κάτω από τα παραδοσιακά ηχοχρώματα. Εκεί όπου τα φεστιβάλ και τα τοπικά προϊόντα αναδεικνύουν, τόπους, ανθρώπους, προορισμούς, γεύσεις, η ιστορία, μπλέκει με τον πολιτισμό, και οι κάτοικοι της κάθε περιοχής μπροστάρηδες βάζουν την δική τους σφραγίδα και νύχτες γίνονται ξεχωριστές κάτω από τον έναστρο ουρανό.
Στο δίωρο ταξίδι στα ερτζιανά μέσω του Πρώτου Προγράμματος και των 19 Περιφερειακών σταθμών στην ΕΡΤ, θα ανηφορίσουμε στις ορεινές κοινότητες της Βλάστης και της Σαμαρίνας, θα κατηφορίσουμε στον Αλιάκμονα, αλλά και στον Αχελώο, θα επισκεφτούμε τις λίμνες των Πρεσπών και στο Νεστόριο της Καστοριάς, για να δροσιστούμε στα νερά του River πάρτι και θα γνωρίσουμε φεστιβάλ του καλοκαιριού.
Θα ανοίξουμε τα φτερά μας και θα πετάξουμε στην Κρήτη, θα ανταμώσουμε τους Αρκάδες ανά τον κόσμο, θα γοητευτούμε από τους θρύλους και τις παραδόσεις στα μοναδικά τοξωτά πέτρινα γιοφύρια των Πύργων, θα σκαρφαλώσουμε στην μαγική Καστροπολιτεία των Σερβίων, στρέφοντας το βλέμμα προς την λίμνη Πολυφύτου, θα γευτούμε το νόστιμο ροδάκινο Βελβεντού.
Τελικός προορισμός η Κοζάνη και τα πολιτιστικά δρώμενα που εξελίσσονται όλο το καλοκαίρι με την σφραγίδα του ΔΗΠΕΘΕ με τον Αγαμέμνονα να ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα.
Θα βρεθούμε όμως και στην γειτονιά της ΕΡΤ και στο προαύλιο της Αγίας Παρασκευής όπου θα γιορτάσουμε όλοι μαζί το SummERTime, που ξεκινά!!

Συντονιστείτε μαζί μας στους 100,2 και 100,6 στα fm μας ακούτε και διαδικτυακά!!

Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-kozani

Μοιραστείτε την είδηση