Η ευρωπαϊκή τηλεοπτική… Βόρεια Κορέα

3 Min Read

Δεν την αντέχω πια τη δικτατορία της κόρης μου. Ανάμεσα στα άλλα μου πέταξε και την τρίλιτρη φιάλη υγραερίου. Διότι απαγορεύεται, με τις τρεις μετεγχειρητικές κήλες που έχω, να σηκώνω το παραμικρό βάρος. Δε λέω, μου πηρέ μια ανάλαφρη φορητή ηλεκτρική κεραμική εστία. Αλλά άντε τώρα να κάνεις ωραίες τηγανητές πατάτες με αυτό το μαραφέτι. Το οποίο, επιπλέον έχει και ένα άλλο πρόβλημα. Κάθε φορά που το ανάβω, ανεβαίνει και ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Και το πρόβλημα δεν είναι απλώς αν η τιμή της κιλοβατώρας είναι ακριβότερη από την αντίστοιχη κατανάλωση υγραερίου. Δεν είναι δηλαδή αυτό που εμφανίζεται στην «λυπητερή» που παίρνουμε με την σημείωση «ΔΕΗ τόσο». Αλλά όλα εκείνα που ακολουθούν ως ποσοστιαίες επιβαρύνσεις. Από τις κοινωνικές εισφορές, ως τα δημοτικά τέλη και την ΕΡΤ.

Κάθε φορά λοιπόν που ανάβουμε μια ηλεκτρική συσκευή, ανεβαίνει και το ποσόν που πληρώνουμε για την ΕΡΤ. Είτε την βλέπουμε, είτε όχι. Για να μπορούν οι διορισμένες ξεσκονίστρες της κυβέρνησης και του υπουργού προπαγάνδας Νίκου Παππά, να έχουν την άνεση να σκορπούν το δικό μας χρήμα. Την εισφορά της γιαγιάς που ανάβει ηλεκτρικό καντηλάκι μπροστά στη φωτογραφία του μακαρίτη. Την αναπόφευκτη δαπάνη της μητέρας που πρέπει να ζεστάνει τον χώρο για το μωρό της.

- Advertisement -

Υποτίθεται ότι η δημόσια τηλεόραση υπάρχει, και γι αυτό την πληρώνουμε όλοι οι πολίτες, ως αντίβαρο στην «εμπορική χυδαιότητα» της ιδιωτικής. Για να ανεβάζει το πολιτιστικό επίπεδο του λαού. Δηλαδή να προσφέρει ποιότητα εκπομπών. Αυτά όμως ισχύουν τελείως θεωρητικώς. Στην πράξη έχουμε να κάνουμε με μια δημόσια τηλεόραση που μεταφέρει επί ευρωπαϊκού εδάφους το πνεύμα της τηλεόρασης του Κιμ Γιονγκ Ουν. Ένα σιχαμερό όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας.

Τελευταίο κρούσμα αυτό που συνέβη με την εκπομπή της Εύης Κυριακοπούλου, που επί 17 χρόνια παρουσίαζε τηλεοπτικές συνεντεύξεις με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Της έκοψαν την εκπομπή, ενώ είχαν εγκρίνει, πληρώσει και παραλάβει επτά προγραμματισμένες εκπομπές. Τις είχαν στα χεριά τους και τις «ψείριζαν» από το καλοκαίρι. Και γιατί το έκαναν; Επειδή μεταξύ των πρόσωπων που μιλούσαν ήταν κάποιοι …φακελωμένοι ως αντίθετοι με τους Συριζανέλ. Ο γνωστός γελοιογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης, που ενοχλεί ιδίως τον Πάνο Καμμένο, ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, και ο καθηγητής της Οξφόρδης Στάθης Καλύβας.

Περισσότερη ΕΡΤ, μόνο στην Πιονγκ Γιανγκ.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση