Η Γιορτή Φασολιού Τσιρονιού στις Πρέσπες! (φωτογραφίες- βίντεο)

1 Min Read

Γιορτή Φασολιού Τσιρονιού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου  στις Πρέσπες ,  στον περίβολο του Δημαρχείου Πρεσπών, στον Λαιμό. Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης τα εκπληκτικά τοπικά προιόντα τις Πρέσπες,  τα φασόλια και τα τσιρόνια, που έγιναν πραγματικά ανάρπαστα. Παρόντες στην εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Βαγγέλης Σημανδράκος, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης και η Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης Φάνη Φτάκα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν  δωρεάν σε όλους εδέσματα με βάση το φασόλι και το τσιρόνι μαγειρεμένα παραδοσιακά, αλλά και με νέες συνταγές. Επικεφαλής της κουζίνας ήταν η σεφ Δέσποινα Μιχαηλίδου. Επίσης, τοπικά εστιατόρια και ταβέρνες προεσέφεραν εδέσματα από το μενού τους.

Στη γιορτή συμμετείχαν  παραδοσιακά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα ενώ ακολούθησε συναυλία με ρεμπέτικη μουσική. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Φλώρινας, την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Λευκώνα και τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό και Αθλητικό Σύλλογο «Ο Άγιος Γερμανός».

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού «Ο Πελεκάνος» και οι επιχειρήσεις εστίασης των Πρεσπών.

 

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση