Η Ηyperion Robotics του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμός Ρομποτικής

2 Min Read

Ένα συναρπαστικό ταξίδι με πολλές και σημαντικές εμπειρίες ολοκληρώθηκε για την φοιτητική ομάδα Hyperion Robotics του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στην τρίτη κατά σειρά συμμετοχή της σε διεθνείς διαγωνισμούς, η Ηyperion Robotics κατετάγη στην 20η θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής – Eurobot 2022, που διεξήχθη 25-28 Μάιου στη Λα Ρος-συρ-Υών της Γαλλίας.

Η ομάδα ρομποτικής του Πανεπιστημίου κατασκεύασε, προγραμμάτισε και διαγωνίστηκε  σε πέντε γύρους με δύο ρομπότ, τον Πυγμαλίων και την Γαλάτεια. Λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας του συστήματος διευθυνσιοδότησης του Πυγμαλίωνα καθώς και του περιορισμένου χρόνου για την αντικατάσταση και τον επαναπρογραμματισμό του, η ομάδα συνέχισε να διαγωνίζεται στους τρεις τελευταίους γύρους με το ένα εκ των δυο ρομπότ, τη Γαλάτεια.

Παρά τις δυσκολίες, η Hyperion Robotics κατάφερε να εντυπωσιάσει συμμετέχοντες, κριτές και θεατές με τους μηχανισμούς συλλογής, αποθήκευσης και ταξινόμησης των αντικειμένων της πίστας του διαγωνισμού.

Η ομάδα, η οποία συντονίζεται από τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηνά Δασυγένη (Team Mentor) και στελεχώνεται από τον Υποψήφιο Διδάκτορα Αντώνιο Χατζησάββα (Team Leader) και τους φοιτητές Γεώργιο Φράγκο (Construction – Analysis & Design), Πέτρο Χατζητουλούση (Software Developer), Πέτρο Στρουμπάκη (Construction – Analysis & Design), Κωνσταντίνο Γεωργίτσαρο (Software Developer) και Γεώργιο Κτιστάκη (Construction – Analysis & Design), έχει θέσει ως επόμενο στόχο την συμμετοχή και την υψηλότερη κατάταξη στον βαθμολογικό πίνακα στον επόμενο ευρωπαϊκό πανεπιστημιακό διαγωνισμό τον Μάιο του 2023.

Η Hyperion Robotics, ευχαριστεί θερμά τις Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη καθώς και τις εταιρείες Aegean Airlines (Χορηγός Αερομεταφορών), GLOBALSAT A.E., Open Technology Services (OTS), Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ και Linakis Digital που πίστεψαν στην προσπάθεια και με τις χορηγίες τους κατέστησαν δυνατή την συμμετοχή της ομάδας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ρομποτικής.

Μοιραστείτε την είδηση