Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας. Της Τάνιας Ώττα

2 Min Read

Μία δυσάρεστη εικόνα που αντικρίζουμε κυρίως τους χειμερινούς μήνες, όταν επικρατούν φαινόμενα έντονης χιονόπτωσης είναι αυτή των υπερχειλισμένων κάδων σκουπιδιών, σε κεντρικά σημεία των οικισμών και των πόλεων, αλλά κυρίως στις γειτονιές, όπου τα απορριμματοφόρα οχήματα δεν μπορούν να διέλθουν λόγω του πάγου ή του χιονιού. Η εικόνα αυτή παρατηρείται βέβαια και σε περιόδους εορτών και επίσημων αργιών όπου τα σκουπίδια αυξάνονται, σε αντίθεση με τα δρομολόγια καθαριότητας.

- Advertisement -

Πραγματικά μία πολύ άσχημη εικόνα, η οποία χειροτερεύει γιατί μερικοί ενώ βλέπουν την κατάσταση εξακολουθούν τα εναποθέτουν τις σακούλες σκουπιδιών στους υπερχειλισμένους κάδους.

Η περισυλλογή των σκουπιδιών είναι ευθύνη των δήμων, οι οποίοι γνωρίζοντας από πριν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν ,οφείλουν να οργανωθούν αναλόγως, αυξάνοντας τα δρομολόγια, προσλαμβάνοντας επιπλέον εργατικό προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας και ενημερώνοντας τους πολίτες για τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων οχημάτων και για τυχόν αλλαγές σε αυτά, ώστε να μην υπερχειλίσουν τους κάδους, ζητώντας την κατανόησή τους και τη συνεργασία τους.

Ως πολίτες όμως, που σεβόμαστε πρώτα τον εαυτό μας και έπειτα την κοινωνία στην οποία ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και το περιβάλλον μέσα στο οποίο αναπνέουμε, οφείλουμε να δείξουμε την ανάλογη συμπεριφορά. Η ρίψη σκουπιδιών σε γεμάτους κάδους δεν μας τιμά ως πολιτισμένα άτομα, γιατί γνωρίζουμε τι θα γίνει. Σακούλες σκορπισμένες παντού, πεταμένα σκουπίδια στους δρόμους, άσχημη μυρωδιά, μία θλιβερή εικόνα. Απαιτείται κατανόηση και συνεργασία από τους πολίτες, ειδικά όταν συντρέχουν λόγοι δυσμενών καιρικών φαινομένων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φεύγει η ευθύνη από τους αρμόδιους φορείς. Σεβόμαστε τη γειτονιά μας και τη διατηρούμε καθαρή , σεβόμαστε την πόλη που ζούμε και θέλουμε να έχει μία όμορφη εικόνα, ειδικά την περίοδο των εορτών που έρχονται επισκέπτες και σίγουρα δεν θέλουμε η ομορφιά της κάθε περιοχής να επισκιαστεί από τα σκουπίδια.

Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας.

Μοιραστείτε την είδηση