Σε στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσαν Νόντας Στολτίδης και Τίνα Κουζιάκη

3 Min Read

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με ομιλητές τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νόντα Στολτίδη και την υποψήφια Δήμαρχο Κοζάνης Τίνα Κουζιάκη.

Με αναφορά στην παρουσία του πρωθυπουργού στην Κοζάνη για τη στήριξη του Γιώργου Κασαπίδη ξεκίνησε την ομιλία του ο Νόντας Στολτίδης. «Ήρθε σήμερα στην περιοχή μας και ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, για να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Κασαπίδη. Το όραμα του κ. Μητσοτάκη για τη Δυτική Μακεδονία είναι πραγματικός εφιάλτης για τη ζωή του λαού της περιοχής. Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός διαφημίζει την περιοχή σαν κόμβο πράσινης μετάβασης και προσέλκυσης επενδύσεων στην μεταποίηση η Δυτική Μακεδονία έχει μετατραπεί σε «πρωταγωνίστρια» της μείωσης του πληθυσμού, της ανεργίας, της μετανάστευσης, της ενεργειακής φτώχειας, της άναρχης και ανεξέλεγκτης εγκατάστασης ΑΠΕ» ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

- Advertisement -

Έντονη κριτική άσκησε ο κ. Στολτίδης στον σημερινό Περιφερειάρχη «που επί χρόνια βουλευτής της Ν.Δ στις κυβερνήσεις των μνημονίων, τώρα έστρωσε κόκκινα χαλιά στα κυβερνητικά επιτελεία με συναντήσεις, ημερίδες, διάφορες φιέστες για να προωθηθεί η πράσινη μετάβαση προμοτάροντας το υδρογόνο και το φυσικό αέριο», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Από τα βέλη του κ. Στολτίδη δεν ξέφυγε ούτε ο Γιώργος Αμανατίδης για τον οποίο χαρακτηριστικά είπε «ο κ. Αμανατίδης τέσσερα χρόνια στήριξε σαν βουλευτής την κυβέρνηση της Ν.Δ. ψηφίζοντας όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια και την απολιγνιτοποίηση, αλλά ούτε και η Γεωργία Ζεμπιλιάδου την οποία κατηγόρησε ότι έδωσε τα διαπιστευτήρια της ως γενική γραμματέας των προγραμμάτων της Ε.Ε στην κυβέρνηση Παπαδήμου του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Καρατζαφέρη.

Ο κ. Στολτίδης κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση», λέγοντας «για να μην μπορεί να πανηγυρίζει κανένας Μητσοτάκης την άλλη Κυριακή ότι ο χάρτης βάφτηκε μπλε.  Θέλουμε και επιδιώκουμε να του κοπεί το γέλιο. Με τα ποσοστά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού και δω στη Κοζάνη, στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, να είναι πάρα πολύ ψηλά».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η υποψήφια δήμαρχος Κοζάνης Τίνα Κουζιάκη, η οποία ανέφερε πως «έχουμε πρόγραμμα και θέσεις που απαντάνε σε όλα τα σύγχρονα ζητήματα. Έχουμε πρόγραμμα που χωράει τη διεκδίκηση επαρκούς χρηματοδότησης όλων αυτών που μας στερούν οι κυβερνήσεις και το εχθρικό κράτος για να μην ξεφύγουν οι δημοσιονομικές αντοχές, όπως λένε, και θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή θα είναι και η ρότα μας αν εκλεγούμε Δημοτική Αρχή. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αντιπολίτευση υπέρ των εργατικών λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση και το εχθρικό της κράτος».

Θένια Βασιλειάδου

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση