Η κυβερνητική ανισορροπία του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τους επενδυτές και την ιδιωτική πρωτοβουλία, απομακρύνει κάθε ελπίδα οικονομικής ανάκαμψης για την πατρίδα μας, του Χάρη Κάτανα

2 Min Read
Δυστυχώς, ο χρόνος περνά γρήγορα, και οι οικονομικές προοπτικές της χώρας οδεύουν ολοταχώς προς διάλυση. Αυτό ασφαλώς συμβαίνει διότι όσοι επενδυτές σκέφτονται να επιχειρήσουν, πρωτίστως σκέφτονται την πολιτική ανισορροπία που υπάρχει σε σχέση με το επιχειρείν. Δυστυχώς η κυβέρνηση έταζε λαγούς με πετραχήλια πριν δύο χρόνια και έλεγε ότι: «θα έκανε τη χώρα παγκόσμιο επενδυτικό προορισμό».
 Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, σας το λέω μετά λόγου προσωπικής γνώσεως, δεν ομιλεί τη γλώσσα των επενδυτών και δεν έχει καμία με σχέση, με την έννοια του επιχειρείν. Η πατρίδα μας χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα παλεύει με στρατηγική πάνω σε κάθε εμπόδιο που περιορίζει τους επενδυτές.
Ακούω το ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για επιχειρήσεις και πραγματικά είναι σαν να μιλώ εγώ,  για πυρηνική φυσική. Χρειάζονται κίνητρα, πείρα, έμπνευση και προγραμματισμός που να πείθει τον όποιον επενδυτή και όχι απλά επικοινωνιακά παιχνίδια.
Ένας ήταν, είναι και θα είναι ο δρόμος της ανάπτυξης πάντοτε, η ιδιωτική πρωτοβουλία και ειδικότερα για την οικονομία της Ελλάδος, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ασφαλώς δίνοντας προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα, στην συνέχεια στον δευτερογενή τομέα και έπειτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, που στηρίζουν πραγματικά με νύχια και με δόντια την Ελληνική οικονομία στις μέρες μας.
Δίχως αυτά τα απλά βήματα και δίνοντας έμφαση σε όλα τα υπόλοιπα που αφορούν αριθμούς και όχι την πραγματική οικονομία, με επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο, η κυβέρνηση απλά θα συνεχίζει να τουφεκίζει εντελώς άσκοπα. Αναπτυξιακός μονόδρομος είναι μόνο ένας, ο πραγματικός παραγωγικός ιστός της χώρας.
Η οικονομία σε κάθε χώρα του πλανήτη, πάντα είχε την ακμή και την παρακμή της.
Και επανεκκίνηση της οικονομίας σημαίνει και αλλαγή αντίληψης των όσων πολιτικών εφαρμοστήκαν έως τώρα σε σχέση με το επιχειρήν.
Κάτανας Χάρης 
π. Βουλευτής νομού Κοζάνης
Μοιραστείτε την είδηση