«Η Κόμισσα της Φάμπρικας» Θεατρική παράσταση από το Βόρειο Πεδίο

3 Min Read

Το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ, ο πολιτιστικός Σύλλογος που δρα θεατρικά στην πόλης της Πτολεμαΐδας, ανεβάζει και παρουσιάζει την αξέχαστη θεατρική κωμωδία του Ασημάκη Γιαλαμά & Κώστα Πρετεντέρη Η Κόμισσα της Φάμπρικας, σε σκηνοθεσία Ελένης Μπαμπίλα, ένα έργο με δράση και πολύ χιούμορ!!!

Η Κόμισσα της φάμπρικας είναι μια οικογενειακή κωμωδία. Συγχρόνως είναι και μια ηθογραφία εποχής, με πολιτική σάτιρα. Είναι ένα κοινωνιογράφημα της Ελλάδας του ΄60. Πιο συγκεκριμένα της μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής Ελλάδας.

- Advertisement -

Και όλα αυτά μπλέκονται όμορφα, σ’ ένα ευρηματικό στόρι που λέει τα πράγματα με το όνομά τους, για να καταλήξει στο ευτυχές γεγονός του γάμου, της συνένωσης των τάξεων, την άμβλυνση των πολιτικών αντιπαραθέσεων, την κυριαρχία του καλού και του έντιμου.

Ο πρωταγωνιστής είναι ένας αστυνομικός, που είναι αναγκασμένος να συγκατοικεί (στην ίδια αυλή) με τα δυο συνονόματα ξαδέρφια του: ο ένας διαρρήκτης και ο άλλος αριστερός. Κοινός παρονομαστής – εκτός από την αυλή τους – η φτώχεια τους. Και όχι μόνο. Υπάρχει και η αξιοπρέπεια, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η καθημερινή αγωνία επιβίωσης, όχι μόνο βιοποριστική αλλά και ηθική και πνευματική. Από την άλλη πλευρά μια νέα πλούσια, η οποία γνωρίζει την άλλη πλευρά της ζωής και δίνει αγώνα να αποδείξει ότι είναι άξια για την αγάπη του φτωχού αστυνομικού.

Το φόντο σε όλη αυτήν την ιστορία είναι η Αθήνα των φτωχών και των πλούσιων, που εκείνη την εποχή ψάχνει να βρει την ταυτότητά της.

 

Στην παράσταση συμμετέχουν οι παρακάτω ηθοποιοί:

Αστυφύλακας: Στράτος Ιορδανίδης, Σοφία ή Εφη: Άρτεμης Νέστορα, Δήμητρα: Αλίκη Θεοδωρίδου, Διαρρήκτης: Τάσος Ανδρεάδης, Αριστερός: Σωφρόνης Ευθυμιάδης, Στασούλα: Μαριάνθη Σφακιανάκη, Ντιάνα: Ματίνα Ζιώγου, Αρχιφύλακας: Αργύρης Παπανικολάου, Ναύαρχος: Ανδρέας Συμεωνίδης, Χαράλαμπος & Καφετζής: Λάζαρος Κωτσίδης, Ουρανία: Άσπα Ξεσφίγγη, Φανή: Άννα Τούμπαρη, Μαρία: Βαλεντίνη Παπαδοπούλου.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία & Μουσική Επιμέλεια: Ελένη Μπαμπίλα, Χορογραφία: Πένυ Κατωτοικίδου, Σκηνικά: Στράτος Ιορδανίδης- Ελένη Μπαμπίλα, Επιμέλεια κουστουμιών: Ε. Μπαμπίλα & Όλη η ομάδα, Κατασκευή σκηνικών: Ντίνος Πολυχρωνίδης- Στράτος Ιορδαίδης, Ήχος: Σοφία Μπαλτζή, Φώτα: Ελένη Τζιούφα- Βασιλική Γκαργκάλα, Υποβολείο: Ραφαηλία Πέιου, Μακιγιάζ: Βάσια Καρατζαφέρη, Φωτογραφία: Χρυσόστομος Κονταξής, Βίντεο: Φάνης Τοψαχαλίδης.

 

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Τετάρτη 1 Μαρτίου ώρα 21:00, Πέμπτη 2 Μαρτίου ώρα 21:00, Παρασκευή 3 Μαρτίου ώρα 21:00,

Σάββατο 4 Μαρτίου ώρες 18:00 & 21:00, Κυριακή 5 Μαρτίου ώρες 18:00 & 21:00.

 

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5€. Μην χάσετε αυτή την απολαυστική παράσταση!!!

 

Να υπενθυμίσουμε πως συνεχίζονται οι εγγραφές στα παιδικά τμήματα που οργάνωσε ο σύλλογος και γίνονται στην θεατρική αίθουσα του Συλλόγου (Κ. Φούφα και Καλλιπόλεως), τηλ. 2463505059, απογευματινές ώρες.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ                                                                                     ΠΑΡΘΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Μοιραστείτε την είδηση