Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης απέκτησε στη συλλογή της 83 λογοτεχνικούς τίτλους γερμανικών βιβλίων σε ελληνική μετάφραση

2 Min Read

Πραγματοποιήθηκε η δωρεά 83  γερμανικών βιβλίων σε ελληνική μετάφραση, από τον αναπληρωτή Γενικό Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Carsten Müller με την παρουσία της Διευθύντριας της Βιβλιοθήκης του Goethe-Institut Thessaloniki, Μαριάννας Πυλωρίδου προς την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου 2018.

Ο κ. Müller εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη δωρεά αυτή σε μια τόσο σπάνια και πολύτιμη βιβλιοθήκη, όπως χαρακτήρισε την Κ.Δ.Β.Κ. ‘Ελπίζω ότι αυτοί οι τόμοι σύντομα θα αποκτήσουν τα σημάδια φθοράς που χαρακτηρίζουν τα πολυαναγνωσμένα βιβλία…’, ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του.

- Advertisement -

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Müller και την εκπρόσωπο του  Goethe-Institut, από το οποίο έγινε η επιλογή των κλασσικών αλλά και σύγχρονων βιβλίων της δωρεάς, τόνισε πως ‘η εξωστρέφεια είναι σημείο κλειδί για τη βιβλιοθήκη, όπως και για την Κοζάνη. Τέτοιες συνεργασίες και παρουσίες τις επιδιώκουμε για να αναδείξουμε τη βιβλιοθήκη μας και την Κοζάνη…’

Όπως ανέφεραν ο αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας και η Διευθύντρια της βιβλιοθήκης του Goethe-Institut Thessaloniki, ‘μέσα από αυτή την ενέργεια ξεκινά μια πιο στενή συνεργασία των δύο φορέων με την Κ.Δ.Β.Κ., ούτως ώστε το κοινό να έρθει πιο κοντά στη γερμανική λογοτεχνία. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί μέσα από διάφορες δράσεις’.

 

Μετά την τελετή παράδοσης των βιβλίων ο αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος, η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης του Goethe-Institut, ο δήμαρχος Κοζάνης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος της Κ.Δ.Β.Κ., συμμετείχαν σε συνάντηση εργασίας με μέλη των Διοικήσεων και υπηρεσιακά στελέχη των τριών Πολιτιστικών Νομικών Προσώπων του Δήμου Κοζάνης, με αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων και τις δυνατότητες της περαιτέρω προώθησης της ελληνογερμανικής πολιτιστικής συνεργασίας.

 

Η σημαντική αυτή ημέρα για την βιβλιοθήκη έκλεισε με την ξενάγηση στους θησαυρούς της και τα σπάνια βιβλία και χειρόγραφα που διαθέτει.

Μοιραστείτε την είδηση