Η Κοζάνη λέει όχι στο κάπνισμα – Αύριο στις 6.30 μ.μ. η ημερίδα στο Κοβεντάρειο

3 Min Read

Η ημερίδα για το κάπνισμα που γίνεται την Τετάρτη το απόγευμα στο Κοβεντάρειο είναι μια ακόμα δράση στην εκστρατεία κατά του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους που έχει ξεκινήσει ο δήμος Κοζάνης με υποστηρικτές τους φορείς υγείας της πόλης, συλλόγους και κινήσεις πολιτών.
Την προηγούμενη εβδομάδα εκδόθηκαν τα ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ το απόγευμα στο Κοβεντάρειο επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων θα εξηγήσουν από τη σκοπιά τους τα προβλήματα και τους κινδύνους που δημιουργεί το κάπνισμα.
Το πρωί της Τρίτης δόθηκε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο από το δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Χάρη Τσεβεκίδη, την αντιπρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ολυμπία Πλιάκα και την αντιπρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης Έλλη Λαμπρέτσα.
«Ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο ενεργός πολίτης και στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο» επανέλαβε ο δήμαρχος Κοζάνης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι σε δεύτερη φάση θα υπάρξουν πρόστιμα για κάπνισμα σε κλειστούς χώρους. «Δεν μπορεί ο κάθε ένας να υφίσταται τον καπνό των άλλων, είναι θέμα δημοκρατίας, σεβασμού, υγείας» είπε ο κ. Ιωαννίδης.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου αναφέρθηκε σε ζήτημα πολιτισμού και υγείας, δηλώνοντας ότι ο Ιατρικός Σύλλογος συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμος Κοζάνης. Μάλιστα ο κ. Τσεβεκίδης ανακοίνωσε και την παρουσία στη σημερινή εκδήλωση του πρώην διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Θεαγενείου και την προβολή βραβευμένου βίντεο, με στόχο να συγκινήσει και να προβληματίσει.
«Το τσιγάρο δεν αφήνει μόνο στάχτες, αλλά και σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία» δήλωσε η αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, ενώ η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρθηκε στη συμβολή των φαρμακοποιών στη συγκεκριμένη δράση, αλλά και στην υποστήριξη στη διακοπή του καπνίσματος.
Το πρόγραμμα της ημερίδας:
Κάπνισμα και στοματική υγεία Ζορμπά Ματίνα Οδοντίατρος- Στοματολόγος Υπ. Δρ. Α.Π.Θ.
Κάπνισμα και αναπνευστικό σύστημα Πελετίδου Σωτηρία Πνευμονολόγος Υπ. Δρ. Παν. Θεσσαλίας
Κάπνισμα και καρδιαγγειακές νόσοι Μπουντιούκος Μανώλης Καρδιολόγος MD, PhD, FESC
Το κάπνισμα ως συναισθηματικό ισοδύναμο Ηλιού Καλλιόπη Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπεύτρια Δρ. Παν. Ιωαννίνων
Κάπνισμα: Μύθοι και αλήθειες- Παρεμβάσεις για διακοπή καπνίσματος στην Π.Φ.Υ. Τσιρνάρη Αντωνία Γενική Ιατρός (ΠΕΔΥ Κοζάνης- ΚΥ Σερβίων)
Η συμβολή του φαρμακοποιού στη διακοπή του καπνίσματος
Διάφας Ιωάννης, Φαρμακοποιός

Μοιραστείτε την είδηση