Η Κοζάνη συμμετέχει στο πρόγραμμα “Χορεύω: Άρα επικοινωνώ” της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση

2 Min Read

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ, την συνεργασία του Δήμου Κοζάνης, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης και του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, 5 σχολεία: Γυμνάσιο Λευκοπηγής, Κρόκου, 4ο Πτολεμαΐδας 2ο ΓΕΛ Κοζάνης, 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, επιλέχθηκαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Χορεύω άρα Επικοινωνώ» της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.
ΣΤΟ DANCING TO CONNECT ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΝΕΑ ΟΡΙΑ. ΓΙΑΤΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΦΗΒΟ, ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ. Αυτή είναι περιγραφή του προγράμματος στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ωνάση και οι 10 επαγγελματίες χορευτές βρίσκονται από την Τρίτη 5 Μαρτίου, στα σχολεία για να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να καθοδηγήσουν τα παιδιά, ώστε να εκφράζονται μέσα από την κίνηση και να μπορούν να χτίζουν ακόμα και τη δική τους χορογραφία. Οι 100 περίπου μαθητές από τα πέντε σχολεία της Κοζάνης θα παρουσιάσουν τη δική τους χορογραφία στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης το Σάββατο 16 Μαρτίου και στις 31 Μαρτίου στην Αθήνα.
Τα περισσότερα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, επισκέφτηκαν την πρώτη ημέρα, η επικεφαλής του τμήματος Εκπαίδευσης Στέγης Ιδρύματος Ωνάση κα Μυρτώ Λάβδα, η Μορφωτική Ακόλουθος από την Αμερικανική Πρεσβεία Αθήνας κα Jennifer Schueler με την κα Ι. Κουτσουνάνου από την Αμερικάνικη Πρεσβεία Θεσσαλονίκης και την κα Φ. Διάφα Διευθύντρια του ΟΑΠΝ Δ. Κοζάνης. Νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν συνάντηση με την Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης κα Β. Βόντσα η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συμμετοχή των σχολείων της Κοζάνης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ συζητήθηκε και η μελλοντική συνεργασία της Πρεσβείας και της Στέγης και σε άλλα προγράμματα που αφορούν στην εκπαίδευση. Μετά την επίσκεψη στα σχολεία, έγινε ξενάγηση στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης από τον Πρόεδρό της και Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κο Π. Δημόπουλο κατά την οποία επικυρώθηκε η σύμπραξη σε μελλοντικές εκδηλώσεις.

Μοιραστείτε την είδηση