Η Κοζάνη τίμησε τον πρωταθλητή της Απόστολο Τεληκωστόγλου

3 Min Read

Τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του Tae Kwon Do Απόστολο Τηληκωστόγλου και τον προπονητή του Χρήστο Αλμασίδη, της “Μακεδονικής Δύναμης” βράβευσε χθες το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, πριν την έναρξη της τακτικής του συνεδρίασης.
“Είναι πολύ σημαντική η υποστήριξη αυτή. Είναι σημαντικό ο δήμος να δείχνει ότι νοιάζεται για κάθε αθλητή. Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος” είπε, λαμβάνοντας την τιμή, ο Κοζανίτης πρωταθλητής.
Αυτή την περίοδο ο Τεληκωστόγλου βρίσκεται διαρκώς στο εξωτερικό για προπονήσεις και αγώνες. “Λείπουμε από το σπίτι εδώ και 1,5 μήνα, είμαστε με μια βαλίτσα στο χέρι, αλλάζουμε μέρη, παίζουμε κάθε μέρα” είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι υπάρχει αισιοδοξία για την πρόκριση.
“Η τιμή που κάνει το δημοτικό συμβούλιο σε μένα και τον αθλητή μου είναι ιδιαίτερη, σε μια χρονική στιγμή που είναι καθοριστική, ενόψει της ολυμπιακής πρόκρισης και αν μη τι άλλο μας δίνει κουράγιο σ’ αυτό το δύσκολο διάστημα που έχουμε να διανύσουμε μέχρι την πρόκριση στην Ολυμπιάδα” είπε ο προπονητής του Τεληκωστόγλου, Χρήστος Αλμασίδης.
Ο κ. Αλμασίδης ανέφερε ότι “μια ολυμπιακή πρόκριση είναι δυσκολότερη από την ίδια την Ολυμπιάδα. Αν σκεφτούμε ότι σε κάθε πρόκριση περνούν δύο Ευρωπαίοι αθλητές, αυτό απο μόνο του δείχνει το βαθμό δυσκολίας”.
Όσο για το αν υπάρχει αισιοδοξία, ο προπονητής τόνισε ότι πρόκειται για έναν δις παγκόσμιο πρωταθλητή σε μια δύσκολη κατηγορία. “Με τις δυνατότητες του Αποστόλη, όσον αφορά τα σωματικά και ψυχικά του χαρακτηριστικά, μπορούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Η τύχη θα παίξει καθοριστικό ρόλο” ανέφερε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι η καλή βαθμολογία που έχει ο Τεληκωστόγλου έως τώρα θα βοηθήσει σημαντικά.
Πρόκειται για την αυτονόητη υποχρέωση της αυτοδιοίκησης να τιμάει τα παιδιά της, αυτά τα ταλέντα, ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας, συμπληρώνοντας πως “ειδικά στον αθλητισμό που διαπαιδαγωγεί την νεολαία, θέλουμε να δώσουμε καλά παραδείγματα. Να ακολουθεί η νεολαία μας το παράδειγμα του Τεληκωστόγλου. Πρόκειται για ανθρώπους που προβάλλουν τον τόπο μας και τους είμαστε ευγνώμονες”.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας tae kwon do Θεόδωρος Θεοδωρίδης επισήμανε ότι “ο Αποστόλης κατάφερε να ανεβάσει το ελληνικό tae kwon do ακόμα ψηλότερα. Ο δάσκαλος ήταν δίπλα του και στις εύκολες, αλλά και στις δύσκολες στιγμές. Οι θυσίες ήταν πολλές”. Επίσης, ανέφερε ότι η φετινή ομάδα έχει την καλύτερη πορετοιμασία απο συστάσεως της ομοσπονδίας και όλοι ευελπιστούν ότι τα πράγματα στο Μιλάνο θα πάνε καλά.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση