Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τον διεθνούς φήμης βιολιστή και μαέστρο Λεωνίδα Καβάκο στην Κοζάνη την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

1 Min Read

Ένας από τους καλύτερους βιολιστές και μαέστρους του κόσμου, ο Λεωνίδας Καβάκος θα βρεθεί στην Κοζάνη την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου
ημέρα εορτασμού του προστάτη της πόλης. Ο διεθνούς φήμης μουσικός, που κάνει το κοινό να «παραμιλάει» από τις μουσικές του ικανότητες, θα βρεθεί στην πόλη για πρώτη φορά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά» που περιλαμβάνει συναυλίες εκτός Αθηνών.
Η πόλη της Κοζάνης -ευτυχώς- θα είναι μια από τις πόλεις που επιλέχθηκαν να εμφανιστεί η ΚΟΑ με τον Λεωνίδα Καβάκο, μετά την πανελλήνια διάσταση που πήρε η ανακαίνιση της πρώην «Αίθουσας Τέχνης» και σήμερα «Κεντρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕατρου Κοζάνης» επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης Λευτέρη Γιοβανίδη.
Η αποστολή της ΚΟΑ αποτελείται από 85 άτομα και πρόκειται για μια σπάνια εμφάνιση που θα μείνει στην ιστορία της πόλης με βιολιστή και μαέστρο έναν Έλληνα που πρωταγωνιστεί και είναι περιζήτητος από μεγάλες ορχήστρες του κόσμου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του www.kozani.tv, η γενική πρόβα της Ορχήστρας θα γίνει στην Κεντρική Σκηνή και σχεδιάζεται η παρακολούθησή της δωρεάν από μαθητές σχολείων. Επίσης ο κ. Καβάκος επιθυμεί τα έσοδα της συναυλία να δοθούν σε φιλανθρωπικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.
Σωκράτης Μουτίδης – www.kozani.tv

Μοιραστείτε την είδηση