Η λούπα των τρομακτικών ειδήσεων

1 Min Read

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Αυτό λίγοι θα το αμφισβητήσουν. Ωστόσο, μοιάζει να βρισκόμαστε σε μια λούπα τρομερών ειδήσεων. Τέτοιων που κόβουν το αίμα και σπέρνουν το φόβο.

Ειδήσεις που προβλέπουν τα φοβερά και τρομερά που φέρνει η κλιματική αλλαγή, ιστορίες που αναδεικνύουν τις πλέον ειδεχθείς συμπεριφορές, γεγονότα που δεν τα χωράει του ανθρώπου ο νους, είναι το συνηθισμένο μενού ενημέρωσής μας.

- Advertisement -

Σε ακόμα και θεωρούμενα σοβαρά sites πριν λίγες μέρες διαβάσαμε για αιφνίδιους και ανεξήγητους θανάτους παιδιών. Μα τι επιτέλους συμβαίνει;

Πολλά, εξαιρετικά δυσάρεστα, αλλά όχι πρωτοφανή ή ανεπανάληπτα, είναι η απάντηση. Αρκεί να ρίξει μια ματιά κάποιος στις ειδήσεις του παρελθόντος ή να κάνει τον κόπο να διαβάσει στατιστικά στοιχεία που είναι μια πάντα αξιόπιστη πηγή για να διαμορφώσουμε ολοκληρωμένη άποψη, πριν το ρίξουμε στα… ηρεμιστικά.

Για παράδειγμα, στο θέμα των αιφνίδιων παιδικών θανάτων, παιδίατροι ανέφεραν ότι οι θάνατοι των τελευταίων εβδομάδων είναι μεν τραγικοί, πλην, όμως, όχι ασυνήθιστοι, όπως προκύπτει από τη σύγκριση των στατιστικών στοιχείων των περασμένων ετών.

Εδώ μπαίνει και ο ρόλος των επιστημόνων που οφείλουν μέσω του δημόσιου λόγου τους να δίνουν την πραγματική εικόνα της κατάστασης, αντί να παίζουν το παιχνίδι των τρομολάγνων βραβευμένων δημοσιογράφων της απογευματινής ζώνης.

Μοιραστείτε την είδηση