Η μάχη της γενιάς μας

1 Min Read

Μπορεί να είναι λιγότερο εντυπωσιακή με την έννοια των πράξεων αυτοθυσίας, μεγαλείου και συμβολισμών, δεν παύει να είναι, όμως, πραγματική, η μάχη της γενιάς μας. Σε μας δεν έλαχε το αλβανικό μέτωπο, οι ακρωτηριασμοί και οι ψείρες, ούτε ο βίαιος ξεριζωμός.
Στην ασφάλεια των σπιτιών μας (οι περισσότεροι) δίνουμε πίσω από τις οθόνες μας τη μάχη της δικής μας γενιάς. Ο δικός μας εχθρός λέγεται κορωνοϊός και δεν σκοτώνει θεαματικά με δόρυ, σπαθί, όπλο ή ατομική βόμβα. Αντίθετα κινείται σιωπηλά και ύπουλα και αφήνει τα θύματά του εξαντλημένα σε κάποια μονάδα εντατικής θεραπείας.
Από τον συλλογικό μας ηρωϊσμό που θα φανεί στην εντιμότητα και στην αξιοπρέπεια με την οποία κάνουμε την δουλειά μας, θα εξαρτηθεί.
“Είμαστε σε ένα σταυροδρόμι και το μέλλον εξαρτάται από εμάς. Θα περάσουν πολλές ημέρες μέχρι να φτάσουμε στην απέναντι όχθη, αλλά υπάρχουν και πολλοί από μας που θα μας πάνε ως εκεί, αρκεί ο καθένας να θυμάται να κάνει αυτό που του αναλογεί» είπε σε ένα φορτισμένο συναισθηματικά μήνυμά του ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό, απευθυνόμενος στους συμπολίτες του.

Μοιραστείτε την είδηση