Ξεσήκωσε η ποντιακή λύρα το βράδυ της Τετάρτης στο κλείσιμο του φετινού «Ευξείνιου Κύκλου

1 Min Read

Ξεσήκωσε η ποντιακή λύρα το βράδυ της Τετάρτης στο ΔΑΚ Κοζάνης, με το μεγάλο αφιέρωμα του φετινού «Ευξείνιου Κύκλου» στα δημώδη τραγούδια.
Κορυφαίοι καλλιτέχνες της ποντιακής μούσας συμμετείχαν στην εκδήλωση που έχει καθιερωθεί στον Δήμο Κοζάνης από το 2001, με διοργανωτές τον Οργανισμό Αθλητισμού – Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και τα Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Κοζάνης.
Στη συναυλία συμμετείχαν κορυφαίοι καλλιτέχνες και συγκεκριμένα στην αφήγηση ήταν ο ηθοποιός Στάθης Παναγιωτίδης, την ενοργάνωση ανέλαβε ο Στάθης Παρχαρίδης και την επιμέλεια και παρουσίαση των κειμένων είχε ο Στυλιανός Ιωαννίδης.
Στο τραγούδι ήταν οι: Αχιλλέας Βασιλειάδης, Κώστας Θεοδοσιάδης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Μπάμπης Ιορδανίδης, Μπάμπης Ιωακειμίδης, Γιώργος Ιωαννίδης, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Στάθης Νικολαΐδης, Γιώργος Σοφιανίδης, Γιώργος Στεφανίδης. Στην λύρα οι: Νίκος Κοκκινίδης, Γιάννης Σανίδης, Κώστας Σιαμίδης, στο νταούλι ο Γιάννης Πολυχρονίδης και ο Νίκος Φιλιππίδης, ντραμς ο Παύλος Ευθυμιάδης, στα πλήκτρα ο Γιάννης Γεωργιάδης και στο ούτι η Έφη Μαυρίδου

Μοιραστείτε την είδηση