Η Μήδεια και ο χαμένος συντονισμός

2 Min Read

Του Δημήτρη Καραθανάση, πληροφορικού

Κατ’ αρχήν, η δουλειά της πολιτικής προστασίας είναι αυτή ακριβώς, ο συντονισμός των φορέων και υπηρεσιών.

Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα δεδομένα για την Αττική ειδικά στη ρευματοδότηση των σπιτιών των πολιτών.

  1. Έχτισαν και χτίζουν σπίτια μέσα στο δάσος εδώ και χρόνια.
  2. Γεμίσανε παντού υπέργειες γραμμές ηλεκτρισμού ανάμεσα στα δέντρα και το δάσος που φυσικά κανένα δασαρχείο δεν έδινε άδεια να κόψουν.
  3. Το σωστό φυσικά θα ήταν να είναι υπόγεια τα δίκτυα ανάμεσα σε τόσο πυκνή βλάστηση, εκτός αν έκοβαν όλα τα δέντρα σε ακτίνα 10 μέτρων από τις γραμμές χαμηλής και υψηλής τάσης της ΔΕΗ.
  4. Φυσικά όμως αυτοί που έχτισαν σπίτια εκεί μέσα στις δασικές εκτάσεις θα έπρεπε να πληρώσουν και την υπογειοποίηση των δικτύων με επιπλέον κόστος ρευματοδότησης.
  5. Φυσικά η ΔΕΗ από την άλλη θα έπρεπε να αρνείται να περάσει υπέργεια δίκτυα μεταφοράς ανάμεσα από τέτοια βλάστηση μιας και είναι προφανής ο κίνδυνος για το δίκτυό της από χιονοπτώσεις και από πυρκαγιές.
  6. Η ΔΕΗ ποτέ δεν είχε ούτε έχει δικαίωμα να κόβει δέντρα παρά μόνο να κλαδεύει σε απόσταση 1 μέτρου περίπου από τις γραμμές μεταφοράς.

Αν αυτά τηρούνταν σήμερα δε θα χρειαζόταν συντονισμός για να έχουμε να λέμε πως κάτι κάνουμε. Τώρα φταίει ο συντονισμός για να μη φταίνε αυτοί που πραγματικά φταίνε.

Και φυσικά είναι απορίας άξιο το τι εξυπηρετεί αυτό το μένος που βλέπουμε στα κανάλια εναντίον του ότι απέμεινε από την «κρατική» ΔΕΗ.

Όλα όμως κάποια στιγμή φαίνονται.

 

***Οι φωτογραφίες είναι τιμής ένεκεν στον αείμνηστο εναερίτη πατέρα μου που ως παιδί δεν έκανα ποτέ Χριστούγεννα και Ανάσταση μαζί του, γιατί έλειπε 24ωρα για αποκατάσταση βλαβών σε χωριά και πόλεις για να μπορούν να κάνουν άλλα παιδιά Χριστούγεννα με τους γονείς τους.

 

Μοιραστείτε την είδηση