Η μνήμη των Τριών Εν Καμίνω Παίδων γιορτάστηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα στην Κοζάνη

2 Min Read


Τους «Τρεις Παίδες Εν Καμίνω» προστάτες της, τίμησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 17 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια έγινε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών προς τιμήν όλων όσοι υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα.
«Το Πυροσβεστικό Σώμα γιορτάζει σήμερα τους προστάτες του που αποτελούν το θρησκευτικό σύμβολο των πυροσβεστών. Ακολουθώντας το παράδειγμα και το σθένος τους εργαζόμαστε αγόγγυστα για να φέρουμε εις πέρας το έργο μας» ήταν το μήνυμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειου Καπέλιου.
Από την πλευρά του ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας Αριστείδης Μαυρόπουλος δήλωσε ότι «σήμερα τιμούμε τους προστάτες αγίους μας».
Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν τρία εβραιόπουλα, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β’ τον Μέγα (634-562 π.Χ), τα τρία παιδιά σύρθηκαν αιχμάλωτα στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.
Όμως, όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του, ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα ιδιαίτερα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και μεταβάλλοντας τη φωτιά σε δροσιά.
Έκπληκτος ο Ναβουδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιόν του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή. Έκτοτε, οι «τρεις παίδες» έζησαν εν ειρήνη.
Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω είναι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας και Κύπρου και η μνήμη τους τιμάται με σειρά εκδηλώσεων.

Μοιραστείτε την είδηση