Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κοζάνη

3 Min Read

 Για ακόμα μια φορά η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Δυτική Μακεδονία συνδυάστηκε με ένα κρεσέντο άκρατης αλαζονείας και αυταρχισμού. Φυσικά αφορμή αποτέλεσε ο «εμφύλιος» στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας με τον δικό τους Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη και τον δικό τους π. Βουλευτή Γιώργο Αμανατίδη. Πως άλλωστε θα μπορούσε να έλθει στη Δυτική Μακεδονία μετεκλογικά ο Πρωθυπουργός όταν θα έπρεπε να βρεθεί αντιμέτωπος με τα αποτελέσματα της Κυβερνητικής πολιτικής που πιστά ακολουθεί η Περιφέρεια έχοντας αφήσει την περιοχή στον αυτόματο πιλότο χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον.

   Μιλώντας για το αναπτυξιακό σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τους πολύ αυξημένους πόρους ως προς τα περιφερειακά προγράμματα και ότι, το πρόγραμμα της Δυτικής Μακεδονίας είναι αυξημένο κατά τουλάχιστον 60 εκατομμύρια. Σε άλλη περιοχή της χώρας ζούμε; Στην προσπάθεια του να σώσει τον δικό του Γιώργο Κασαπίδη ο οποίος, θα μείνει για πάντα στο μυαλό των πολιτών της περιοχής ως ο Περιφερειάρχης της βίαιης απολιγνιτοποίησης χωρίς σχέδιο, επιστράτευσε την γνωστή και πετυχημένη τακτική του λεφτόδεντρου χωρίς να μας πει ούτε μια συγκεκριμένη πρόταση για το που θα πάνε αυτά τα χρήματα τι πλάνο και τι σχέδιο υπάρχει για την περιοχή.

- Advertisement -

   Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε « αυτή η πορεία δημιουργίας, η οποία ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια, να μπορέσει να συνεχιστεί και την επόμενη πενταετία».  Όλοι μας αυτά τα 4 χρόνια με τον Γιώργο Κασαπίδη στο τιμόνι της περιφέρειας γίναμε θεατές της ασυνεννοησίας μεταξύ κράτους και περιφέρειας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από τα Ηνωμένα Έθνη για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και το «δεν ήξερα» του κ. Κασαπίδη ή το πιο πρόσφατο με το κλείσιμο της γέφυρας των Σερβίων που κυβέρνηση και περιφέρεια οδηγήθηκε σε ένα «πινγκ πονγκ» ευθυνών.  Η αυτοδιοίκηση χρειάζεται στελέχη, που θα υπηρετούν τον πολίτη και δεν θα προσαρμόζονται στα πελατειακά σχέδια της Νέας Δημοκρατίας

    Τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας  γιγαντώνονται διαλύοντας κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής δημιουργώντας σοβαρά ζητήματα επιβίωσης που έχουν ως αποτέλεσμα την φυγή νέων ανθρώπων προς άλλες περιοχές της χώρας ή το εξωτερικό. Αυτό φαίνεται και μέσα από τα στοιχεία της απογραφής του 2021 που μέσα σε μια δεκαετία η μείωση του πληθυσμού ήταν ραγδαία αγγίζοντας το 10%.

  Εμείς ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καλούμε τους πολίτες να  καταψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία είναι το “μακρύ χέρι” του Μαξίμου και του κ. Μητσοτάκη σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Μια ελλειμματική Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση που αξίζει η περιοχή μας. Όπως και μια Κυβέρνηση με ελλειμματική αξιοπιστία, δεν είναι η Κυβέρνηση που αξίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες.

Μοιραστείτε την είδηση