Μητσοτάκης: Η Τηλεθέρμανση είναι εδώ για να μείνει

5 Min Read

Στην κατάμεστη Αίθουσα Τέχνης μίλησε ο Πρωθυπουργός

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης και θα κερδίσει τις εκλογές» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Σήμερα η Κοζάνη στέλνει ένα ηχηρό  μήνυμα που ακούγεται σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, αντηχώντας από άκρη σε άκρη της χώρας, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης και θα κερδίσει και τις εκλογές”, είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης.

- Advertisement -

Και συνέχισε: «Καθώς μπαίνουμε στην τελευταία ευθεία για τις εκλογές, αυτό δεν είναι άλλο από το διπλό μήνυμα που εκπέμπει πια κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Το μήνυμά της αυτοδύναμης Ελλάδας και της αυτοδύναμης και πρωτοπόρας Νέας Δημοκρατίας. Το μήνυμα που στέλνετε εσείς οι Μακεδόνες είναι το έναυσμα της νίκης για να κάνουμε ακόμα πιο γερές τις βάσεις που θεμελιώσαμε και να κτίσουμε, όλες και όλοι μαζί, ένα καλύτερο αύριο για την όμορφη περιοχή σας, που πάντα έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου”.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους για την ενθουσιώδη, όπως είπε, υποδοχή που του επιφύλαξαν και τόνισε πως η επόμενη συγκέντρωση θα γίνει σε μεγαλύτερο ακόμα, χώρο για να χωρέσουν και αυτοί που έμειναν απέξω από την Αίθουσα Τέχνης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ότι τάζει χρήματα που δεν υπάρχουν. Είπε χαρακτηριστικά ότι «τώρα τάζει 45 δισεκατομμύρια ευρώ από το γνωστό λεφτόδενδρο της Θεσσαλονίκης, περισσότερα και από αυτά που έλεγε το 2015, για να βάλει μετά καμιά τριανταριά φόρους και να κόψει 17 φορές μισθούς και συντάξεις και να κλαίγεται τώρα για τον νόμο Κατρούγκαλου, τον οποίο ο ίδιος ψήφισε» και συμπλήρωσε: «Άμα ξέρεις ότι δεν έχεις καμιά τύχη να κερδίσεις τις εκλογές, τάζεις ότι θέλεις».

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να τάξει χρήματα που δεν υπάρχουν και δεν θα διαρρήξει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Εν συνεχεία, ο Πρωθυπουργός ανέλυσε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και τους στόχους που πέτυχε η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ότι αύριο στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει, θα ανακοινώσει ποιο θα είναι το μέτρο ενίσχυσης των συνταξιούχων που δεν πήραν αύξηση, λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Τι είπε για τη Δυτική Μακεδονία

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας ειδικότερα για τη Δυτική Μακεδονία και το αναπτυξιακό σχέδιο αναφέρθηκε σε πολλές νέες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις που θα μπορέσουν να κάνουν πράξη αυτό «για το οποίο έχουμε  μιλήσει πολλές φορές, τη δίκαιη πράσινη μετάβαση. Έχουμε δώσει αγώνες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ώστε η Δυτική Μακεδονία να έχει την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση από πλευράς κρατικών και ευρωπαϊκών ενισχύσεων για να μπορέσει να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας», είπε αναφερόμενος στο αναπτυξιακό όραμα για την περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός εστίασε στην ενέργεια και στις νέες μορφές, ενώ ειδικά για την τηλεθέρμανση είπε ότι «είναι εδώ για να μείνει και θα βρούμε άλλους ενεργειακούς τρόπους για να εξασφαλίσουμε ότι η υποδομή αυτή θα συνεχίσει να θερμαίνει τα σπίτια σας».

Μίλησε, επίσης, για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των πολιτιστικών υποδομών, ενώ ανέφερε ότι η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών 12 μήνες το χρόνο «και με την αναβάθμιση του αεροδρομίου του Άργους Ορεστικού,  που μπορεί να γίνει κέντρο υποδοχής πτήσεων από Ελλάδα και εξωτερικό».

Ο Πρωθυπουργός ξεχώρισε τα έργα του ΧΥΤΑ, την  επέκταση εξοπλισμού των νοσοκομείων Πτολεμαϊδας και Φλώρινας και τη συντήρηση του οδικού δικτύου, μεταξύ αυτών που έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Προκειμένου, δε, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί top down διαδικασίας επιλογής των έργων, ο κ. Μητσοτάκης σε αποστροφή του λόγου του τόνισε ότι τα έργα αυτά «δεν αποφασίστηκαν στα γραφεία της Αθήνας, αλλά είναι αποτέλεσμα διαρκούς διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς».

«Η ψήφος στην πρώτη κάλπη θα καθορίσει το ποιος θα κυβερνήσει» είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην κρισιμότητα της ψήφου και κάλεσε τα κομματικά στελέχη να είναι στην πρώτη γραμμή με επιχειρήματα και αποφεύγοντας τον τοξικό λόγο.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση