Η Νεράιδα διηγείται την ιστορία της

2 Min Read


Τη μοναδική ιστορία της Νεραΐδας από την ίδρυση της το 1929 μέχρι και σήμερα εξιστορούν οι 140 σπάνιες φωτογραφίες που αποτελούν την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Νεράιδα-Βλέπω, Θυμάμαι, Δεν ξεχνώ και Συγκινούμαι».
Το σπάνια φωτογραφικό υλικό προέρχεται από όλους τους κατοίκους του χωριού, το οποίο μετεγκαταστάθηκε τρεις φορές στην σύντομη ιστορία του και μάλιστα με βίαιο τρόπο.
«Είναι αναμνήσεις που ζωντανεύουν και ξεδιπλώνουν την ιστορία του μικρού χωριού μας, της Νεράιδας» λέει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ξενοφών Βαϊζογλου, δείχνοντας εικόνες από τα σπίτια που βυθίστηκαν στη λίμνη. Ο κ. Βαϊζογλου αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι «όταν το 1974 σκαρφάλωσαν εδώ στο λόφο, έφτιαξαν το καινούργιο σπιτικό τους, με πολλές και μεγάλες δυσκολίες, χωρίς μέριμνα, αφού δεν υπήρχε ούτε δρόμος και ήταν πολύ δύσκολα να ανεβάσουν νερό για τις δικές τους ανάγκες και να χτίσουν και τα σπίτια».
Η έκθεση είναι μόνιμη και φιλοξενείται δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Πάρκο της Νεράιδας, ενώ είναι ανοιχτή όλη τη μέρα για να μπορούν οι επισκέπτες να βλέπουν την ιστορία του χωριού.
Ο πρόεδρος της Νεράιδας καλεί τους συγχωριανούς του να συνεχίσουν να δίνουν φωτογραφίες και προτρέπει τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση