Η Νίκαια του τρόμου

1 Min Read

Η τρομοκρατική επίθεση στον καθεδρικό ναό της Νικαίας με τρεις νεκρούς δίνει μια νέα τροπή στον ακήρυχτο πόλεμο που μαίνεται στη Γαλλία. Είναι, μάλιστα, η δεύτερη φορά που η όμορφη πόλη της Γαλλικής Ριβιέρας μετρά θύματα από τρομοκρατική επίθεση φανατικών.

Το νέο χτύπημα φαίνεται να ανήκει στην κατηγορία των copycat εγκλημάτων, αφού είναι ίδιο με αυτό που είχε ως θύμα έναν Γάλλο καθηγητή τις προηγούμενες μέρες.
Ό,τι κι αν συμβαίνει, όμως, είναι προφανές ότι θα υπάρξουν -και πρέπει να υπάρξουν- άμεσα μέτρα εναντίον αυτού του ριζοσπαστικού ισλάμ, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Μακρόν, ενώ θα δοθεί έμφαση στην επιχειρησιακή πρόληψη και καταστολή.
Το σίγουρο είναι ότι εδώ και καιρό έχουμε μπει σε μια νέα περίοδο που έχει στο επίκεντρό της την προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ισλαμική τρομοκρατία. Επίσης, είναι σημαντικό να μην μπούμε στο φαύλο κύκλο της “σύγκρουσης των πολιτισμών”, αλλά να διερευνηθεί το πως και το γιατί των επιθέσεων, με στόχο να εντοπιστούν όσοι βρίσκονται πίσω από αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα.
Τέλος, το σημαντικότερο όλων είναι να υπερασπιστεί ο πολιτισμός μας τις αρχές του και να μην κάνει βήμα πίσω.
Μοιραστείτε την είδηση