Η όμορφη γιορτή του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης για την 28η Οκτωβρίου

1 Min Read

Γεμάτη από κόσμο η αίθουσα Φίλιππος, το πρωί της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης, ενόψει των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου, όπου οι μαθητές ταξιδέψανε το κοινό, με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, oπου περιέχονταν τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου, ποίηση του 1940, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ και τέλος το ξεκαρδιστικό θεατρικό «Τρείς Ναζί, στην Κόλαση μαζί».
Στη πραγματοποίηση της εκδήλωσης, συνέβαλλαν, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, οι μαθητές, η θεατρική ομάδα «Κόκκινη Κουίντα» η οποία προσέφερε και τα απαραίτητα σκηνικά για αυτή και τέλος η υπεύθυνη για τη διεξαγωγή της, καθηγήτρια φυσικής κ.Ελένη Μαυρίδου, η οποία έδωσε και το δικό της μήνυμα, για τη συλλογική αυτή δουλειά.
«Αυτή η προσπάθεια ήταν ένα ρίσκο για μας, καθώς πολλοί απ’ τους μαθητές μας, με περιορισμένες πρόβες και χωρίς γενική πρόβα, κατάφεραν να παίξουν στη σκηνή σαν επαγγελματίες, ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους και άρεσαν στο κόσμο!
Το νόημα της εκδήλωσης μας, ήταν μια κοινωνική σάτιρα, η οποία έθιγε τόσο τους έννοιες της κατοχής, του φασισμού, του ναζισμού και παράλληλα τους όρους θύτες και θύματα!»

Γιώργος Τριανταφύλλου

- Advertisement -

 

Μοιραστείτε την είδηση