Η «Ουτοπία» του Νίκου Κουρού επαναπροβάλλεται στο φετινό φεστιβάλ “Γέφυρες’’ 8 χρόνια μετά

4 Min Read

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Νίκου Κουρού «Ουτοπία, παραμύθι για ενήλικες», που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2016 στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ με τον ξενόγλωσσο τίτλο “Utopia, An Adults FairyTale, πραγματοποίησε την ελληνική της πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Γέφυρες τον Οκτώβρη του 2016 στο Ναύπλιο. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ αποφάσισε φέτος να επαναπροβάλλει 3 βραβευμένες ταινίες του στο παρελθόν, όπου συμπεριλαμβάνεται και η «Ουτοπία», αφού είχε τιμηθεί τότε με το βραβείο καλύτερης μουσικής για το έξοχο μουσικό σκορ του Γιάννη Παπαδημητρίου.

Το φεστιβάλ Γέφυρες που θα λάβει χώρα φέτος στο Λουτράκι με ελεύθερη είσοδο, από τις 12 έως και 16 Ιουνίου αλλά και από 25 έως 26 Ιουλίου, συγκαταλέγεται πλέον στο χάρτη των σημαντικών διεθνών φεστιβάλ κινηματογράφου και θα διοργανώνεται στις αρχές του καλοκαιριού στο Λουτράκι, αμέσως μετά από το σημαντικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στις Κάννες, τον Μάιο. Η διοργάνωση του γίνεται γίνεται εθελοντικά, ως προσφορά στους κατοίκους της περιοχής, από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτισμού CineArt με έδρα στην Κορινθία.

- Advertisement -

Με την «Ουτοπία» θα “ανοίξει’’ το φεστιβάλ, καθώς η προβολή της θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο θερινό σινεμά Ηλέκτρα, στις 11 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για ένα συμβολικό παραμύθι με κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις, γυρισμένο βωβό με το στυλιζάρισμα των κλασσικών βωβών ταινιών και σε άσπρο μαύρο. Η διανομή της «Ουτοπίας» στις κινηματογραφικές αίθουσες πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2017 και από τότε εξακολουθεί να γίνεται αποδεκτή από πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, όπως της Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ινδίας, Μαρόκου, Αμερικής, Μπαγκλαντές, Σιγκαπούρης, Κύπρου κλπ. αποκομίζοντας εξαιρετικές κριτικές και διακρίσεις.

Τρέιλερ

«Ουτοπία» (Utopia, An Adult’s FairyTale-2016) Trailer

«Ουτοπία» (Utopia, An Adult’s FairyTale-2016) Trailer

ΣυντελεστέςΣενάριο-σκηνοθεσία : Νίκος Κουρού

Δ/νση φωτογραφίας-κάμερα : Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης, Φάνης Τοψαχαλίδης, Μιχάλης Τεμέλκος

Μουσική : Γιάννης Παπαδημητρίου

Μοντάζ : Φάνης Τοψαχαλίδης

Sound Design : Ελένη Φασούλα

Σκηνικά : Βασιλεία Βακιρτζή και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Κοστούμια : Πάρης Κουκουλόπουλος, Εύη Χλιαρά

Μακιγιάζ : Νάνσυ Χαρίση, Χαρά Τσιτούρη

Κομμώσεις :Γλυκερία Σερσέμη, Κική Αδαμίδου, Δέσποινα Αδαμίδου

Εναέριες λήψεις : Σάκης Τσίγγανας

Colour Grading : Φάνης Τοψαχαλίδης

Eιδικά εφέ : Χρήστος Τοψαχαλίδης

Γραφικά-αφίσες : Μιχάλης Τεμέλκος

Προσαρμογή υποτιτλων : Judi Caso

Το τραγούδι των τίτλων της ταινίας, σε μουσική του Γιάννη Παπαδημητρίου, στίχους της Κατερίνας Πολιτίδου και επιμέλεια του Σπύρου Καβαλλιεράτου, ερμηνεύει η μεσόφωνος της Λυρικής μας σκηνής Ελένη Βουδουράκη.

Παίζουν

Νίκος Κουρού, Γιώργος Κοντορίκος, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Πίστη Κρυσταλίδου, Σάκης Τριανταφύλλου, Γλυκερία Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Καρανάτσιος, Ρίτα Τσιούρα, Κατερίνα Τσιάρα, Μιχάλης Αραβαντινός, Γιάννης Αδαμίδης, Κατερίνα Τζιομπάνου, Ελένη Σιακαβάρα, Κατερίνα Πολιτίδου, Μάγδα Κική, Βασίλης Νικολάου, Κατερίνα Καννά, Γιάννης Κυπραίος, Ελένη Ρήνου, Μελίτα Ασημοπούλου, Σάκης Καραστογιάννης, Μαρίνα Δανιλήδη, Κωστάντια Τεντόγλου, Γιώτης Ζαφείρης, Μάριος Συμεωνίδης, Μαρία Σακουλέβα, Κώστας Σιδηρόπουλος, Πέτρος Χουρναζίδης, Γιώτα Κουρού, Αμαλία Κοσμαδοπούλου, Γιάννης Καλαίτζος, Βασίλης Κουσιόρης, Τάσος Ραφαηλίδης, Νάνσυ Χαρίση, Δημήτρης Σιάχος, Ρία Καγιόγλου, Θεοφάνης Τοψαχαλίδης, Ευαγγελία Κουρού, Ελένη Ελευθερίου, Ευαγγελία Φασούλα, Ζωή Σκουτέλα, Δέσποινα Βασιλειάδου, Ιωάννα Βασιλειάδου, Δημήτρης Λούσιος, Αναστάσιος Δροσινός, Ματίνα Μπέμπη, Σοφία Λώλη, Βασίλης Ζέρβας, Κώστας Ζαραφέτας, Γιώργος Καραιορδανίδης, Λίνα Κυριαζίδου, Νίκος Μελεμενής, Ιωάννα Πέγιου, Παναγιώτης Λόφτσαλης, Ηλίας Μάνης, Άνθιμος Χατζηαποστόλου, Δημήτρης Χατζηαποστόλου, Ηλίας Μιχαηλίδης, Νίκος Γουζούνης.Τα παιδιά

Κατιάνα Γκαραβέλα, Παρασκευή Ζιάζια, Ιωάννα-Χαρά Νατσιού, Σοφία Τοψαχαλίδου, Ελένη Χαλβατζή, Εύα Χαλβατζή, Γιώργος Χαλβατζής και ο Χάρπο.

Η παραγωγή είναι των Creating Memories-Κοζάνη, Tops Productions-Πτολεμαίδα και Michael Temelkos.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση