Η παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Ξεξάκη “Το Θέατρο της Οικουμένης” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

2 Min Read

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, η  παρουσίαση του βιβλίου  του Μανώλη Ξεξάκη “Το Θέατρο της Οικουμένης” το οποίο θα εκδοθεί σε τρείς τόμους.

Σύμφωνα με τα λόγια του  ιδίου του συγγραφέα είναι ένα σύγχρονο έργο το οποίο επιδιώκει πέραν από το να αφηγηθεί μια απλή ιστορία απλών ανθρώπων, να μιλήσει και για μεγάλες στιγμές τις σκέψεις των Επιστημών και των Τεχνών.

- Advertisement -

Είναι ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να μας διασκεδάσει και να μας συγκινήσει με ιστορίες απλών ανθρώπων που συμπλέκονται οι ζωές τους. Θέλει όμως να το κάνει περνώντας από μεγάλες στιγμές της ιστορίας, των επιστημών, των τεχνών και της σκέψης, που γίνονται «ήρωες» του βιβλίου ως αφηγήσεις των προσώπων που δρουν.

Ανάμεσα στις ιστορίες και η  ιστορία της Χάρτας του Ρήγα και τα οράματά του για τον Ελληνισμό, που αφηγείται ο φύλακας της βιβλιοθήκης της Κοζάνης

Για το βιβλίο μίλησαν  ο Μιχάλης Πιτένης συγγραφέας, η Ματίνα Τσικριτζή–Μόμτσιου καθηγήτρια – συγγραφέας κι ο συγγραφέας του βιβλίου.

Την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου διοργάνωσαν οι Εκδόσεις ΙΑΝΟS και το Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο Κοζάνης. Ο Μανώλης Ξεξάκης γεννήθηκε και έζησε ως τα 18 του χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης, σπούδασε Φυσικομαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσαλονίκης , και συγχρόνως παρακολουθούσε μαθήματα Φιλοσοφίας, είναι ποιητής και πεζογράφος.

Γ.Τ.

Μοιραστείτε την είδηση