“Η περιπέτεια της επιστολικής ψήφου”, του Β.Χ.

2 Min Read

Την Παρασκευή 10/5/2024 παρέλαβα τον φάκελο με την επιστολική ψήφο.

Ακολουθώντας τις οδηγίες επέλεξα παραλαβή της ψήφου μου από την courier Πέμπτη
23-5-2024, και στην επιλογή χρονικής ζώνης επιλέγω 14:00-17:00.

- Advertisement -

Στις 23-5-2024 γύρω στις 12:00 και ενώ βρίσκομαι στην εργασία μου δέχομαι κλήση από τον διανομέα που μου λέει ότι βρίσκεται στο σπίτι μου για να παραλάβει την ψήφο.

Του εξηγώ ότι βρίσκομαι στην εργασία μου και για αυτό έχω επιλέξει «χρονική ζώνη», ίσως με την πιο αγενή συμπεριφορά που έχω δεχθεί ποτέ μου απαντά «ναι αλλά εγώ τώρα είμαι στην περιοχή», χωρίς να δείχνει καμία διάθεση εξυπηρέτησης, του απαντώ λοιπόν ότι δεν είναι ένας απλός φάκελος είναι η ψήφος μου και έχει υποχρέωση ως προς το Υπουργείο Εσωτερικών που έδωσε αυτή τη σοβαρότατη εργασία στην εταιρεία του να έρθει την ώρα που έχω δηλώσει.

Εννοείται πως δεν ήρθε και την Παρασκευή 24-5-2024 τηλεφωνώ στην υπηρεσία του Υπουργείου για την Επιστολική Ψήφο. Ο υπάλληλος καταγράφει την εμπειρία μου και λαμβάνω αντίγραφο του mail που εστάλη στην courier.

Το Σάββατο 25/5/2024 λαμβάνω mail από την courier που ζητάνε τον Ειδικό Εκλογικό μου Αριθμό για να διευθετήσουν το πρόβλημα, απαντώ σε αυτό το mail και στη συνέχεια την Δευτέρα 27/5/2024 λαμβάνω νέο mail που αφού εκφράζουν τη λύπη τους με ενημερώνουν ότι το απόγευμα της Δευτέρας θα περάσουν 14:00-19:00 να πάρουν τη ψήφο.

Φυσικά και δεν ήρθαν, έχασα 2 απογεύματα περιμένοντας έναν διανομέα που ποτέ δεν φάνηκε, προσωπικός χρόνος χαμένος και φυσικά η αγανάκτηση της κοροϊδίας και η αδυναμία απέναντι σε εταιρείες που δεν ακολουθούν τους στοιχειώδης κανόνες λειτουργίας.  Θα το έλεγε κανείς και επίδειξη δύναμης από τις χαϊδεμένες του κράτους εταιρείες μεταφορών.

Μοιραστείτε την είδηση