Η περίπτωση της Κοζάνης δείχνει εγκληματική αμέλεια και σαφείς πολιτικές ευθύνες, της Τάνιας Καραγιάννη Αναπλ. Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

3 Min Read

Η περίπτωση της Κοζάνης δεν είναι απλώς ηχηρή απόδειξη της ανευθυνότητας και ταυτόχρονα της ανικανότητας της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η περίπτωση της Κοζάνης δείχνει εγκληματική αμέλεια και σαφείς πολιτικές ευθύνες.

Ήταν καθαρή απόδειξη ότι όλο αυτό το διάστημα, από την αρχή της Πανδημίας έως σήμερα, οι αποφάσεις της Κυβέρνησης λαμβάνονται, βάσει λανθασμένων στοιχείων. Στοιχείων που προκύπτουν από τη διατήρηση διαφορετικών βάσεων δεδομένων ή ακόμα και εξαιτίας της συχνά σημαντικής καθυστέρησης στην ενσωμάτωση των στοιχείων σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Αποτέλεσμα; Χάος!  Ένα χάος όμως που στοιχίζει τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε απώλεια επιχειρήσεων, θέσεων εργασίας και εισοδήματος  για τα νοικοκυριά.

Τα “λάθη” και οι παραλείψεις έρχονται τελευταία όλο και συχνότερα στο φως της δημοσιότητας και καταμαρτυρούν τις εγκληματικές ευθύνες που φέρει η Κυβέρνηση κι ας προσπαθεί εις μάτην να τις φορτώσει σε άλλους. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση εκείνη της Θεσσαλονίκης, με την επιβεβαίωση να έρχεται από τα χείλη του Αντιπροέδρου της ΝΔ και Υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη.

Βεβαίως αυτό δεν ήταν το μοναδικό λάθος της Κυβέρνησης, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε.

Το ότι η Κυβέρνηση εδώ και έντεκα ολόκληρους μήνες δεν προετοίμασε και δεν ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με επαρκές προσωπικό και κατάλληλο εξοπλισμό, το καταγγέλλουν πια οι ίδιοι οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Το γεγονός ότι εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να μην λαμβάνει μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας ώστε αυτοί να μην μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, το γνωρίζουμε όλοι.

Το γεγονός ότι αρνείται ακόμα και σήμερα, με περισσότερους από 4.600 νεκρούς από τις αρχές Νοεμβρίου, να προχωρήσει σε συνταγογράφηση και παροχή μαζικών δωρεάν τεστ για να μην επιβαρύνονται οι ίδιοι οι πολίτες με αυτό το κόστος, επίσης το γνωρίζουμε.

Το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να αρνείται την επίταξη ιδιωτικών κλινικών και αντ΄ αυτού προτιμά να μετακινεί γιατρούς και νοσηλευτές από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο, αποδυναμώνοντας έτσι συνολικά το σύστημα, είναι και αυτό γνωστό.

Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμα “φιάσκου”, αποτέλεσμα της αλαζονείας της Κυβέρνησης, και της διαχειριστικής της ανικανότητας, που ξεπερνά σε μέγεθος ακόμα και τις ιδεοληπτικές της εμμονές. Διότι σε φιάσκο εξελίσσεται δυστυχώς και ο εμβολιασμός, στον οποίο η ίδια έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της, εγκαταλείποντας μάλιστα οποιονδήποτε άλλο σχεδιασμό όφειλε έστω και σήμερα να υλοποιήσει και μάλιστα εν όψει τρίτου πανδημικού κύματος.

Είναι λοιπόν πλέον κάτι περισσότερο από προφανές ότι αυτή η Κυβέρνηση λαμβάνει τις πλέον κρίσιμες αποφάσεις με τον πιο ερασιτεχνικό τρόπο, δημιουργεί από μόνη της τα ίδια της τα αδιέξοδα και εκεί ακριβώς οδηγεί τόσο την ελληνική κοινωνία όσο και την ελληνική οικονομία.

Μοιραστείτε την είδηση