Η πόλη της Κοζάνης υποδέχεται το 3ο Επιστημονικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

2 Min Read

Συνέντευξη τύπου για το 3ο Επιστημονικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας με τίτλο “Η Κοζάνη και η περιοχή της από τους Βυζαντινούς στους Νεότερους Χρόνους”, παραχώρησαν στα μέσα ενημέρωσης, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και πρόεδρος της ΚΔΒΚ Παναγιώτης Δημόπουλος και ο καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ε.ΔΥΜ.ΜΕ. Κώστας Ντίνας, το μεσημέρι της Πέμπτης.
Ο κ. Δημόπουλος τόνισε από την πλευρά του, την φιλοδοξία της βιβλιοθήκης να φιλοξενεί κάθε μήνα μία εκδήλωση που έχει να δώσει πολύ σημαντικά στοιχεία στην ιστορία, στην περιοχή, στους πολίτες ‘φιλοδοξούμε κάθε μήνα, να υπάρχει ένα σημείο το οποίο θα είναι διαφορετικό από το άλλο στο οποίο θα συμμετάσχει η βιβλιοθήκη. Έτσι τον μήνα Δεκέμβριο τον αφιερώνουμε στην τοπική ιστορία.’
Όσο αφορά το συνέδριο,τόνισε πως ‘έχουμε ήδη δεσμευτεί ότι το συμπέρασμά του θα το εκδώσουμε λίγο πριν το καλοκαίρι και περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε τους ερευνητές και αυτό που έχουνε να πούνε για την τοπική ιστορία της πόλης μας.’
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ε.ΔΥΜ.ΜΕ. Κώστας Ντίνας, στάθηκε στον θησαυρό που διαθέτει η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη και πόσο μπορεί να βοηθήσει μελετητές και επιστήμονες να συμπληρώσουν κομμάτια της τοπικής ιστορίας ‘είναι πολύ σημαντικό το υλικό που διαθέτει για πρωτογενή έρευνα, γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε να γράψουμε την τοπική ιστορία της περιοχής’.
Ο ίδιος τόνισε πως μέσα από τα συνέδρια υπάρχει αρκετό υλικό για το μέλλον ‘θεωρούμε πως κάθε τέτοια ευκαιρία κάθε δύο ή τρία χρόνια είναι πολύ καλή βάση για να ολοκληρώσουμε κάποια στιγμή την μελέτη του τεράστιου αρχείου της βιβλιοθήκης. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε στην πόλη μας ανθρώπους, οι οποίοι έχουν να παρουσιάσουν πρωτο παρουσιαζόμενα αποτελέσματα και έτσι να συμπληρώσουν με μικρές ψηφίδες ο καθένας το κομμάτι που λέγεται ιστορία της πόλης’.
Το 3ο συνέδριο Τοπικής Ιστορίας θα διεξαχθεί το τριήμερο 7-8-9 Δεκέμβριο 2018 στο νέο κτήριο της Βιβλιοθήκης με ανοιχτή είσοδο για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Μοιραστείτε την είδηση