Η πορεία και το μέλλον των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ συζητούνται αύριο στην Κοζάνη

2 Min Read

Ημερίδα το πρωί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην ΖΕΠ

Η συζήτηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ που «άνοιξε» ο «Χ» στην εκδήλωση που έκανε στην Κοζάνη στις 21 Οκτωβρίου 2022, άνοιξε για τα καλά και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι εδώ και λίγες εβδομάδες ένας από τους εταίρους που θα εργάζονται για την επίτευξη των Στόχων. Αύριο Πέμπτη 6 Ιουλίου, η Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Μετάβασης, Πράσινου Μετασχηματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Καινοτομίας, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την παρακολούθηση επίτευξης των Στόχων και την σημερινή εικόνα στην χώρα μας και όχι μόνο.

- Advertisement -

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν διακεκριμένοι ομιλητές που δραστηριοποιούνται στο ζήτημα και θα παρουσιάσουν, ο καθένας από την δική του σκοπιά, το πως και πόσο εύκολο είναι να επιτευχθούν οι Στόχοι στην πράξη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, ο υπεύθυνος ενημέρωσης του ΟΗΕ σε Ελλάδα και Κύπρο Δημήτρης Φατούρος εκπρόσωποι της Κομισιόν που χειρίζονται το ζήτημα.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεόδωρος Θεοδουλίδης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης Στέργιος Κιάνας θα έχει την βασική ομιλία στην οποία θα παρουσιάσει το όραμα της Περιφέρειας για τους Στόχους. Για τις πολιτικές και τις χρηματοδοτήσεις θα μιλήσει ο υπεύθυνος του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αθανάσιος Σοφός. Θα μιλήσουν ακόμη οι Παυλίνα Σπανδώνη, Ηρακλής Στάμος, Μαρία Εμμανουήλ, Λάζαρος Μαλούτας, Παναγιώτης Πλακεντάς, Ανδρονίκη Καταραχιά, Νίκος Κουτσομάρκος, Γιλωργος Στρογγυλόπουλος και Πέτρος Δαλαβούρας.

Αμέσως μετά θα υπάρξει η δυνατότητα για ερωτήσεις από το κοινό. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο αρχισυντάκτης του «Χ» Σωκράτης Μουτίδης. Αξίζει να σημειωθεί πως η εφημερίδα μας είναι μέλος της οικογένειας του SDG Media Compact του ΟΗΕ.

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση