Ξεκινά αύριο η Κοζανίτικη Αποκριά-Τι λέει η Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Φάνη Φτάκα

2 Min Read

Ξεκινά αύριο η Κοζανίτικη Αποκριά, το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της περιοχής. Λεπτομέρειες για τη διοργάνωση έδωσε σε συνέντευξη τύπου η Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Φάνη Φτάκα.
Ο φετινός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 150.000 ευρώ με στόχο το τελικό αποτέλεσμα να είναι αρκετά μικρότερο.
« Η Αποκριά της Κοζάνης είναι ένα πολύ σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός , καθώς εκτός από την ευρύτατη λαϊκή συμμετοχή περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων» ανέφερε η κα Φτάκα σημειώνοντας πως φέτος θα συμμετέχουν 85 ομάδες ενηλίκων.
« Είναι μια γιορτή και ένα μεγάλο τουριστικό γεγονός. Ταυτόχρονα έχει επιχειρηματική και εμπορική αξία με την αύξηση τζίρου σε πολλά καταστήματα. Είναι ένα πολιτιστικό γεγονός με πολλές διαστάσεις. Το εγχείρημα διοργάνωσης είναι πολύ μεγάλο και καλείται να το διαχειριστεί ο ΟΑΠΝ με λίγες δυνάμεις, αλλά πιστεύουμε πως έχουμε κάνει το καλύτερο» υπογράμμισε η Πρόεδρος του ΟΑΠΝ.
Φέτος θα ανάψουν 13 φανοί με πρόθεση του ΟΑΠΝ να ενισχυθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας.
Αναφορικά με τις παράλληλες εκδηλώσεις η κα Φτάκα δήλωσε πως « έχουν αλλάξει , φέτος θα υπάρχουν θεματικές βραδιές με διαφορετικό ύφος και ταυτόχρονα πολλά χορευτικά».
Η κα Φτάκα ανέφερε επίσης πως υπάρχει το ενδεχόμενο ο φανός του Αγίου Δημητρίου λόγω έργων να ανάψει στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου.
Τέλος για τα Sourd Games ανέφερε πως « δεν θέλουμε προβλήματα με αλεύρια, κέτσαπ κτλ. για αυτό θα υπάρχει ομάδα που θα κάνει face painting» ενώ για το Πάρτυ νεολαίας , θα γίνει το Σάββατο πριν την Αποκριά, πάνω από το πρώην κτίριο της «Εμπορικής», με συνδιοργάνωση από τον ΟΑΠΝ και το Συμβούλιο Νεολαίας

Μοιραστείτε την είδηση