Η προοπτική της συγχώνευσης ΑΕΙ ΤΕΙ

2 Min Read

Φαίνεται πως φτάνουμε κοντά στο ΦΕΚ της συγχώνευσης ΑΕΙ και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Με τον «μαγικό» αριθμό 25 να είναι η βάση της συμφωνίας και ο οποίος προκύπτει προφανέστατα από το άθροισμα των υπαρχόντων τμημάτων.
Από τη μια πλευρά το υπουργείο φαίνεται αποφασισμένο να τελειώσει με τις συγχωνεύσεις. Με όποιο κόστος σε θέματα λειτουργίας και ποιότητας.
Από την άλλη τα ιδρύματα έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία και την προσεγγίζουν ξεκάθαρα με όρους διπλωματίας και διατήρησης των κεκτημένων κατά πως φαίνεται. Διαφορετικά θα αντιλαμβανόταν ότι τώρα είναι η ώρα για γενναίες αλλαγές και αποφάσεις που μπορούν να δώσουν στο μεγάλο ίδρυμα που θα προκύψει τη θέση που του αξίζει.
Αντ’ αυτού αναλώνονται στα τετριμμένα συντεχνιακά και διαδικαστικά ζητήματα που υπάρχουν, χάνοντας το δάσος που είναι το να βρει η επόμενη μέρα το καινούργιο ίδρυμα κραταιό και κυρίως ελκυστικό. Όχι μόνο για τους φοιτητές που ούτως ή άλλως θα πάρει από τις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και όλους εκείνους που προέρχονται από τις γειτονικές χώρες και θα ήθελαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Δυτική Μακεδονία.
Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση και κυρίως δεν δίνουν μέλλον και προοπτική σε έναν τόπο που τόσο πολύ χρειάζεται την εξωστρέφεια.

Μοιραστείτε την είδηση