Οι προσκυνηματικές περιηγήσεις ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης

2 Min Read

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θέτοντας ως έναν από τους βασικούς άξονες του σχεδιασμού της για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος την προβολή των σπουδαίων θρησκευτικών μνημείων της και την ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού, συμμετείχε στις εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, το οποίο οργάνωσε το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, έχοντας ως εκπρόσωπό της τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού, κ. Θ. Ζυμπίδη.

Καθώς οι προσκυνηματικές περιηγήσεις αποτελούν μοχλό ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, η συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού στόχευε:

- Advertisement -
  1. στη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων γνώσεων και πληροφοριών για την ανάπτυξη ενός σημαντικού και δυναμικού είδους εναλλακτικού τουρισμού, το οποίο ήδη προωθεί η Περιφέρεια μέσω της δημιουργίας θεματικών διαδρομών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και τις Μητροπόλεις της Δυτικής Μακεδονίας,
  2. σε επαφές με τουριστικούς πράκτορες που παραβρέθηκαν στις εργασίες του συνεδρίου για ένταξη στα τουριστικά πακέτα τους προσκυνηματικών κέντρων της Δυτικής Μακεδονίας και προώθηση των προσκυνηματικών περιηγήσεων εκ μέρους τους στην περιοχή μας και
  3. στην πραγματοποίηση της προγραμματισμένης συνάντησης με το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής “Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων” (Θρησκευτικού Τουρισμού), και στην κατάθεση εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού συγκεκριμένων προτάσεων αφενός για συνεργασία στη δημιουργία των θεματικών διαδρομών, αφετέρου στην υλοποίηση ενός αντίστοιχου συνεδρίου προσκυνηματικών περιηγήσεων στην περιοχή μας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εφαρμόζοντας με σταθερά βήματα τους άξονες δράσης του σχεδιασμού της, ένας από τους οποίους είναι και η δημιουργία θεματικών διαδρομών, θεωρεί ότι οι προσκυνηματικές περιηγήσεις μπορούν να συνεισφέρουν στην τοπική ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς ωστόσο να αλλοιωθεί η πολιτισμική μορφή των μνημείων και ο θρησκευτικός τους χαρακτήρας.

Μοιραστείτε την είδηση