Η “Ηλιαχτίδα” για το θέμα που προέκυψε με την προσωρινή μεταφορά του Ειδικού Δημοτικού στον Τετράλοφο

2 Min Read


Εδώ και μία δεκαετία από το μακρινό 2008 ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα και γενικό το αναπηρικό κίνημα αγωνίζεται να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές στο κτήριο που στεγάζει τρεις δομές ατόμων με αναπηρία , το Ειδικό Εργαστήρι, το Ειδικό Δημοτικό και το ΚΔΑΠ-ΑμεΑ.
Αναγνωρίζουμε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή πήρε σοβαρά το θέμα κάνοντας την ανάλογη μελέτη και φρόντισε να βρει τα χρήματα για να ξεκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης του κτηρίου ώστε να αποκτήσει τις κατάλληλες ανθρώπινες συνθήκες για τα παιδιά με αναπηρία. Για όλα αυτά έγιναν πολλές συσκέψεις και γενικά είμασταν ενήμεροι και το μόνο που έμεινε ήταν να δούμε πού θα μετακομίσουν προσωρινά για ένα έτος οι δομές που λειτουργούν στο κτήριο.
Τελικά μαθαίνουμε ότι αποφασίστηκε και ήδη οι διαδικασίες μεταφοράς προχωρούν χωρίς να έχουμε ενημερωθεί και μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα αποφασίστηκε να γίνει σύσκεψη για το θέμα την Πέμπτη 5 /8/2018.
Το απαράδεκτο της υπόθεσης είναι η συνάντηση προκλήθηκε από δημοσίευμα τοπικού μέσου, ενώ θα έπρεπε να έχει υπάρξει συνάντηση των φορέων για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης τουλάχιστον από την άνοιξη κι όχι να φτάσουμε , 4 μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων προ τετελεσμένων γεγονότων.
Στην σύσκεψη τέθηκαν και άλλες εν δυνάμει λύσεις από τον Πρόεδρο της Ηλιαχτίδας που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αν υπήρχε χρόνος πριν αρχίσουν τα μαθήματα.
Αυτό δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι συνεχίζεται η διαχρονική έλλειψη προγραμματισμού και σοβαρής αντιμετώπισης των μαθητών με αναπηρία από τους θεσμικούς φορείς , η οποία αντικατοπτρίζεται στην έλλειψη σχολικών υποδομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.
Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίσαμε και στην εξεύρεση κτηρίου κατάλληλο να στεγάσει το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κοζάνης.
Ο εκπαιδευτικός κόσμος βέβαια δεν είναι σε καμιά περίπτωση άμοιρος ευθυνών, καθώς παρέχει σε πολλές περιπτώσεις το άλλοθι για τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
Ο Πρόεδρος
Λότσιος Αθανάσιος

Μοιραστείτε την είδηση