Η σημασία των κλαδικών εκθέσεων

2 Min Read

Επί πολλά χρόνια λέγαμε και γράφαμε ότι το έχει έρθει το τέλος των γενικών εκθέσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αντίστοιχες διοργανώσεις. Ξεκινώντας από το πανηγύρι της ΔΕΘ και καταλήγοντας στη δική μας έκθεση των Κοίλων ήταν ολοφάνερο ότι αυτός ο κύκλος έχει κλείσει.
Η κλαδική, λοιπόν, έκθεση για τα αρωματικά φυτά που ξεκινάει την Παρασκευή στο Εκθεσιακό Κέντρο είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση.
Πρώτον, γιατί η Δυτική Μακεδονία έχει τα περισσότερα ενδημικά είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
Δεύτερον, γιατί έχει ανθρώπους που καινοτομούν στον τομέα αυτό και ήδη τα επιτεύγματά τους έχουν αρχίσει να αναγνωρίζονται (βλ. βράβευση Λάζαρου Σεμερτζίδη).
Τρίτον, γιατί πρέπει να εστιάσουμε σε κάτι συγκεκριμένο και τα αρωματικά φυτά αποτελούν μια καλή βάση.
Αν η διοργάνωση είναι άρτια και μπουν οι σωστές προδιαγραφές, κάθε χρόνο οι εκθέτες θα είναι περισσότεροι και το ενδιαφέρον μεγαλύτερο, οπότε δεν θα είναι απλά ένα τοπικό γεγονός, αλλά ένα σημαντικό event σε ευρωπαϊκό επίπεδο που πρέπει να είναι και ο στόχος.
Στο κάτω-κάτω όλες οι εκθέσεις, αυτές που σήμερα συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον, από κάπου έχουν ξεκινήσει. Αρκεί αυτό το κάπου να είναι μια σταθερή βάση που δίνει σημασία στην ποιότητα και δεν είναι μόνο αφορμή για δημόσιες σχέσεις.
Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση