Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο επίκεντρο του Δ.Σ. του Σπάρτακου

2 Min Read

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνεδρίασε σήμερα και κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η επερχόμενη συλλογική σύμβαση εργασίας, με στόχο να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική της και να διεκδικήσουν τα κεκτημένα τους. 

Τα συνδικάτα των εργαζομένων της ΔΕΗ θα ξεκινήσουν την διαδικασία  των διαπραγματεύσεων για υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ και έγινε μια μία πρώτη ενημέρωση για τα διαδικαστικά έτσι ώστε να γίνει  σωστός προγραμματισμός, με τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ κ. Αντώνη Καρρά να κάνει μία αναδρομή στις αντίστοιχες διαδικασίες του πρόσφατου παρελθόντος, υπογραμμίζοντας τα όσα το συνδικάτο κατάφερε σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

- Advertisement -

Το επόμενο χρονικό διάστημα τα σωματεία μέλη της ΓΕΝΟΠ θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους έτσι ώστε να δρομολογηθεί ένα διεκδικητικό πλαίσιο που θα αποτελέσει το «χαρτί» με το οποίο θα διαπραγματευτεί η Ομοσπονδία προκειμένου να υπογραφεί η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση.

Θέμα συζήτησης επίσης, αποτέλεσαν οι τρέχουσες εξελίξεις στα Ενεργειακά που βρίσκονται στην δίνη συνεχόμενων αλλαγών την ώρα που το τοπίο είναι μονίμως ρευστό καθώς επηρεάζονται από παράγοντες όπως είναι ο πόλεμος και η προετοιμασία για την χειμερινή περίοδο. 

Προσδοκία όλων είναι όχι μόνο να είναι ομαλή και απρόσκοπτη η ηλεκτροδότηση αλλά και το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας να υπάρχει στην διάθεση όλων των πολιτών. 

Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με το πρόγραμμα ΕΡΓΑΝΗ, σύμφωνα με την ενημέρωση, πρόκειται να ξεκινήσει πιλοτικά έτσι ώστε να είναι εφικτό να εφαρμοστεί από 1/1/2024 ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο της παράτασης. 

Επίσης, σημειώνεται πως το ΔΣ καταδίκασε απερίφραστα τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς εναντίον του ισραηλινού λαού και τους βομβαρδισμούς εις βάρος των αμάχων (οι οποίοι χρήζουν άμεσης ανθρωπιστική βοήθειας στη λογική του Διεθνούς Δικαίου),  στη λωρίδα της Γάζας. Η λογική επιβάλλεται να επικρατήσει εκατέρωθεν, προκειμένου να επέλθει ειρηνικό κλίμα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση