Παπαθανάσης: Η συνέχιση της χρήσης του λιγνίτη δεν θα επηρεάσει την εφαρμογή της μετάβασης

3 Min Read

Τη διαβεβαίωση ότι η συνέχιση της χρήσης του λιγνίτη για την παραγωγή ενέργειας δεν θα επηρεάσει την εφαρμογή του προγράμματος μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης απευθυνόμενος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο κ. Παπαθανάσης ξεκίνησε την τοποθέτηση του λέγοντας πως η περιοχή τα χρόνια της σταδιακής απολιγνιτοποίησης  είχε αφεθεί χωρίς καμιά προσοχή.

« Βούληση της κυβέρνησης είναι  να στηρίξει τη Δυτική Μακεδονία αλλά με ένα μαγικό ραβδάκι δεν λύνονται όλα» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «τίποτα δεν θα σταματήσει το επόμενο χρονικό διάστημα παρά το γεγονός πως η λιγνιτική παραγωγή θα συνεχίζεται, γιατί εξασφαλίσαμε σημαντικούς πόρους».

Για τις επενδύσεις ανέφερε πως σταδιακά θα αρχίσουν να ανακοινώνονται καθώς στη Δυτική Μακεδονία οι μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις θα λάβουν επιχορηγήσεις.

«Θα υλοποιήσουμε το έργο όπως το είχαμε σχεδιάσει» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

Με τα θερμότερα λόγια μίλησε για τον κ. Παπαθανάση ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης. « Δεν θυμόμαστε άλλο Υπουργό να έχει κάνει τόσες πολλές επισκέψεις στη Δυτική Μακεδονία»  ανέφερε και συμπλήρωσε πως θα εισηγηθεί στο σώμα την απονομή στον κ. Παπαθανάση του τίτλου του επιτίμου Δυτικομακεδόνα στην επόμενη επίσκεψη του.

Ο κ. Κασαπίδης έκανε λόγο για τρία σημαντικά  νομοσχέδια, που  αφορούν τη Δυτική Μακεδονία και έχουν δημιουργήσσει  ένα πολύ ευνοικό πλαίσιο για την επόμενη μέρα στη Δυτική Μακεδονία και τις επενδύσεις που αναμένουμε.

«Η Δυτική Μακεδονία έχει γυρίσει σελίδα, τα δύσκολα πέρασαν για τους δυτικομακεδόνες και έρχονται χρόνια δημιουργικά και απαιτητικά» κατέληξε.

«Σας καλωσορίζουμε στην Περιφέρεια της εικονικής πραγματικότητας, αυτή που ζουν οι Δυτικομακεδόνες τα τελευταία 3 χρόνια» ανέφερε η  κα Ζεμπιλιάδου στην τοποθέτηση της υπογραμμίζοντας πως «στα λόγια μέχρι τώρα έχουν περάσει από την περιοχή αυτοκινητοβιομηχανίες, ψηφιακοί κολοσσοί, φαρμακοβιομηχανίες, θερμοκήπια μέχρι και ένας Λευκός Δράκος που θα έδινε 20.000 θέσεις εργασίας. Ξέρετε τι είδαμε εμείς όμως; Συμπολίτες μας να φεύγουν. Έχουν γεμίσει τα νησιά με δυτικομακεδόνες σερβιτόρους».

«Ζητούμενο για την περιοχή εκτός των επενδύσεων είναι και η καθημερινότητα των πολιτών» ανέφερε ο Ηλίας Κάτανας ζητώντας τη στήριξη του εμπορικού κόσμου και των επιχειρήσεων.

Γιάννης Κωσταρέλλας xronos-kozanis.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση