Οι ταινίες που θα δούμε στο «Ολύμπιον» αυτή την εβδομάδα

3 Min Read

Τις καλύτερες κριτικές έχει αποσπάσει η ταινία του Γιώργου Κορδέλλα «Η Ρόζα της Σμύρνης» που συνεχίζεται κι αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον με τρεις προβολές. Αυτή την Πέμπτη ξεκινά και η νέα ταινία της Disney Βαϊάνα, αλλά και το «Σινικό Τείχος» με το Ματ Ντέϊμον.

Λίγα λόγια για τις ταινίες:

- Advertisement -

«Η Ρόζα της Σμύρνης»

Η ταινία εκτυλίσσεται στην Αθήνα του 1987. Απλώς η ιστορία αναφοράς είναι η Σμύρνη του 1922. Ένα εύρημα είναι που μας ταξιδεύει σε εκείνη την εποχή. Ένα ταλαιπωρημένο, λερωμένο με αίμα νυφικό, που βρίσκει ο αρχιτέκτονας και παθιασμένος συλλέκτης τέχνης Δημήτρης. Μια κρυμμένη επιστολή που είναι ραμμένη στη φόδρα του νυφικού, αποτελεί την αφορμή για να ξετυλιχθεί μια τραγική ιστορία του παρελθόντος.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας

Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Πέτρος Λαγούτης, Γιλμάζ Γκρουντά.

3 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 6.00 & 7.45 & 10.00 (Σάββατο 31/12- 1 προβολή 6.00)

(Η προβολή των 6.00 θα γίνεται στην Αίθουσα 2)

Βαϊάνα

 

Τρεις χιλιάδες χρόνια πριν, οι μεγαλύτεροι ναυτικοί του κόσμου διέσχιζαν τον απέραντο Ειρηνικό, εξερευνώντας τα πολλά νησιά της Ωκεανίας. Αλλά κάπου εκεί, και για μια χιλιετία, τα ταξίδια σταμάτησαν -και κανείς δεν γνωρίζει το γιατί.

 

Η “Βαϊάνα”, μια ριψοκίνδυνη έφηβη σαλπάρει σε μια τολμηρή αποστολή για να σώσει το λαό της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Βαϊάνα θα συναντήσει τον κάποτε ισχυρό ημίθεο Μάουι, που θα την καθοδηγήσει στο να γίνει μια εξαιρετική εξερευνήτρια. Μαζί θα ταξιδέψουν στα ανοιχτά συναντώντας γιγάντια τέρατα και αντίξοες συνθήκες, και στην πορεία η Βαϊάνα θα εκπληρώσει το όραμα των προγόνων της, ανακαλύπτοντας παράλληλα και αυτό που πάντα αναζητούσε: την πραγματική της ταυτότητα.

Σκηνοθεσία: Ron Clements, John Musker

Σενάριο: Jared Bush, Ron Clements, John Musker, Pamela Ribon, Taika Waititi

Στα ελληνικά με τις φωνές των: Μιχάλη Κουϊνέλη (Stavento), Μαρίνα Σάττι

 

KAΘΕ ΜΕΡΑ 1 ΠΡΟΒΟΛΗ 5.30 ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Το Σινικό Τείχος

Περιπέτεια φαντασίας με τον Ματ Ντέιμον, σε σκηνοθεσία Ζανγκ Γιμού. Στην πρώτη αγγλόφωνη παραγωγή του Κινέζου σκηνοθέτη γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στην Κίνα, δύο μισθοφόροι πολεμιστές φυλακίζονται στο Σινικό Τείχος και διαπιστώνουν τον πραγματικό λόγο που αυτό κατασκευάστηκε. Καθώς κύματα επιδρομών υπερφυσικών τεράτων που, σύμφωνα με το θρύλο, «ξυπνούν» κάθε 60 χρόνια, πολιορκούν το Τείχος, η αναζήτησή της μοίρας μετατρέπεται σε ένα ταξίδι ηρωισμού.

2 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 8.00 (σε 3D προβολή) & 10.00 (σε 2D προβολή) (εκτός Σαββάτου 31/12)

 

 

Μοιραστείτε την είδηση