Οι ταινίες της εβδομάδας στο “Ολύμπιον”

4 Min Read

Με την ελληνική ταινία έκπληξη της χρονιάς “Suntan”, τα “Χελωνονιντζάκια” σε παγκόσμια πρεμιέρα και την “Αλίκη μέσα απο τον καθρέφτη” ξεκινά η κινηματογραφική εβδομάδα στο “Ολύμπιον”.

Χελωνονιντζάκια 2

- Advertisement -

O ΣενσέιΣρέντερ στην έναρξη αυτής της ταινίας, πραγματοποιεί μια ασύλληπτη απόδραση κατά τη μεταφορά του σε νέα φυλακή υψίστης ασφαλείας. Μια πύλη ανοίγει και ο διαβόητος κακοποιός μεταφέρεται σε άλλη διάσταση και σύντομα επιστρέφει με το πιο δαιμόνιο σχέδιο κατάκτησης της πόλης. Συνεργάτης του, ο Κρανγκ, ένα εξωγήινο, υπερφιλόξοδο πλάσμα που δε διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να περάσει στη διάστασή μας και τσιράκια του, δύο μικροαπατεώνες που γρήγορα μεταμορφώνονται σε μεταλλαγμένα ζώα, στην υπηρεσία του Σρέντερ. Τα Χελωνονιντζάκια με τις ιδιαίτερες προσωπικότητες θα συνεργαστούν για μια ακόμη φορά με τη σέξι δημοσιογράφο Έιπριλ, τον διάσημο πια, εικονολήπτη Βερν Φένγουικ και έναν απρόσμενο νέο φίλο, τον Κέισι Τζόουνς, τον τιμωρό με τη μάσκα του χόκεϊ, προκειμένου να σώσουν την πόλη και να αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη. Στο τέλος της ημέρας, θα αποσυρθούν και πάλι στους υγρούς και σκοτεινούς υπονόμους, μέχρι ο κόσμος να χρειαστεί και πάλι την βοήθειά τους, γιατί πού αλλού θα βρουν τόση διασκέδαση;

Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη

Η νεαρή κοπέλα ακολουθεί τον Αβεσσαλώμ που έχει μεταμορφωθεί από κάμπια σε μπλε πεταλούδα στο βασίλειο της Κατωχώρας. Εκεί θα βρεθεί με τους παλιούς της γνώριμους, οι οποίοι όμως ανησυχούν έντονα για την τύχη του Τρελοκαπελά. Στο μυαλό του εκκεντρικού φίλου της Αλίκης έχει μπει η απίθανη ιδέα ότι η οικογένειά του είναι ακόμη ζωντανή, έχοντας γλυτώσει από την επίθεση του Δράκου. Η μικρή ηρωίδα θα πρέπει να βρει τον Χρόνο, ένα περίεργο πλάσμα μισό άνθρωπος μισό ρολόι, ο οποίος θα την βοηθήσει να ταξιδέψει στο παρελθόν και να μάθει την αλήθεια…

Suntan

Τοποθετημένο σε ένα μικρό ελληνικό νησί όπου ένας γιατρός παθαίνει εμμονή με μια νεαρή γυναίκα, η ταινία επιδίδεται στην ενοχλητική αντιπαράθεση της νέας σάρκας με ένα δέρμα που έχει βιωθεί για τα καλά. Είναι μια γενναία παρουσίαση της καθόδου ενός άνδρα στον ντροπιαστικό στρόβιλο της επιθυμίας, σε συνδυασμό με μια εκπληκτική έλλειψη αυτογνωσίας. Στα 42 του, ο γιατρός Κωστής (ο Μάκης Παπαδημητρίου του “Chevalier”), είναι είναι υπέρβαρος, αρρωστιάρης σάκος θλίψης που φαίνεται σαν να έχασε αρκετές ευκαιρίες της ζωής του. Είναι μόνος και όχι ακριβώς στην κορυφή, στην κλίμακα της επιτυχίας, όταν αποβιβάζεται στην Αντίπαρο, όπου και νοικιάζει μια κατοικία ως ο νέος γιατρός του νησιού. Με χειμερινό πληθυσμό, 800 κατοίκων, δεν υπάρχουν πολλά γι’ αυτόν να κάνει, παρ’ όλα αυτά φαίνεται διατεθειμένος να μείνει εσωστρεφής, για να γιατρέψει ήσυχα κάποια ανεξήγητα συναισθηματικά τραύματα.

Τότε το καλοκαίρι επελαύνει αμείλικτο, φέρνοντας μαζί του ευκίνητους, αυθόρμητους παραθεριστές. Μια μέρα στην κλινική του γιατρού, έρχεται η ελαφρώς τραυματισμένη Άννα (που την υποδύεται η Έλλη Τρίνγκου), μαζί με τέσσερις φίλους της και ο Κωστής μεθάει από την εγκεφαλική, σεξουαλική δύναμη αυτού του ξανθού ελεύθερου πνεύματος. Επισκέπτεται την παραλία μετά το πέρας της βάρδιας του, όπου βρίσκει την Άννα γυμνή, να διασκεδάζει με τους υπόλοιπους της ομάδας της.

 

Μοιραστείτε την είδηση