Η θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama συστήνεται στο κοινό με το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα η Γέρμα – Η παράσταση θ’ ανέβει στα μέσα Νοεμβρίου

2 Min Read

Η θεατρική ομάδα ΟνειρόDrama ξεκινάει το ταξίδι της στα ενδιαφέροντα και πολυσχιδή θεατρικά μονοπάτια, συντεινόμενη στο κοινό της περιοχής, με το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, η Γέρμα.
Η Γέρμα είναι ένα από τα δυνατότερα έργα του Λόρκα, αν αναλογιστεί κανείς την θεματολογία του, καθώς συνδυάζει το τραγικό στοιχείο με τη χαρά της ζωής και την αφέλεια της υπαίθρου.

Η ανάγκη για μητρότητα είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η ιστορία της Γέρμα και του άντρα της, που ζουν σε ένα χωριό της ισπανικής επαρχίας.

- Advertisement -

Όμως το όνομά της, που σημαίνει στειρότητα, δείχνει να είναι η κατάρα που θα την βασανίζει για όλη της τη ζωή. Η αγωνία γίνεται υστερία και η ανάγκη γίνεται μανία.

Ο Λόρκα συνθέτει αριστοτεχνικά ένα ψυχολογικό δράμα, με πρωταγωνίστρια τη Γέρμα, η οποία επιφορτισμένη από τις ασφυκτικές κοινωνικές συνθήκες της εποχής, αντιτίθεται στα «πρέπει» της κοινωνίας και επιζητά τη λύτρωση.

Συντελεστές :

Μετάφραση: Ελένη Μαστοράκη
Σκηνοθεσία-Κινησεολογία : Γιώτης Βασιλειάδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Βενετία Νάση
Δραματουργική ανάλυση: Ελένη Παυλίδου
Φωτισμοί : Εύη Παπαμάρκου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάκης Δαβιδόπουλος

Οι πρόβες πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00, στην Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού και είναι ανοιχτές για το κοινό. Η παράσταση υπολογίζεται ν’ ανέβει στην Κοζάνη, στα μέσα του Νοέμβρη.

Μοιραστείτε την είδηση