Η τηλεθέρμανση εντάσσεται στο επίδομα θέρμανσης

2 Min Read

Την πολύ σημαντική είδηση της  ένταξης στο επίδομα θέρμανσης της τηλεθέρμανσης ανακοίνωσε με δελτίο τύπου ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης. Η υπόψη ρύθμιση περιλαμβάνεται σε Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται σε φάση έκδοσης.

Όπως αναφέρεται σχετικά από τον Γιώργο Αμανατίδη :

Ύστερα από συνεχείς προσπάθειες και τεκμηρίωση, που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τον Βουλευτή Ν. Κοζάνης Γιώργο Αμανατίδη, το κόστος της τηλεθέρμανσης εντάσσεται στις προβλέψεις για το επίδομα θέρμανσης όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και η βιομάζα (πέλετ).

Η υπόψη ρύθμιση περιλαμβάνεται σε Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται σε φάση έκδοσης.

Οι συνέπειες για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που αξιοποιούν την τηλεθέρμανση είναι πολύ θετικές και προστίθενται στο πακέτο των ενισχύσεων που ήδη ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας.

«Στα προβλήματα που προκύπτουν από εξωγενείς παράγοντες και είναι παγκόσμια απαντάμε με διεθνείς πρωτοβουλίες για σύσταση μηχανισμού αντιστάθμισης, με οριζόντια εθνικά μέτρα ελάφρυνσης και με ειδικά μέτρα τοπικού χαρακτήρα που είναι πολύ σημαντικά για την οικονομία και την ποιότητα ζωής στην περιοχή μας».

Σε ότι αφορά στους δικαιούχους και στα κριτήρια κατανομής του «επιδόματος τηλεθέρμανσης» τηρούνται οι ίδιες προϋποθέσεις με όλα τα άλλα καύσιμα θέρμανσης.

Οι ευχαριστίες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και στο Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής εκφράζουν όχι μόνο τον Βουλευτή αλλά και όσους θα ευεργετηθούν από την προαναφερθείσα ρύθμιση.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση