Η Τροχαία Κοζάνης μοίρασε ευχές, κόκκινα αυγά και συμβουλές

2 Min Read

Πραγματοποιήθηκε η δράση ευαισθητοποίησης των οδηγών

Κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, πολλοί συνάνθρωποι μας τραυματίζονται ή χάνουν τις ζωές τους στους δρόμους λόγω τροχαίων ατυχημάτων. Γι’ αυτό το λόγο, η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποίησε δράσεις με σκοπό να περάσει μηνύματα ευαισθητοποίησης και  ενημέρωσης στους πολίτες, σχετικά με την αποφυγή αλλά και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

- Advertisement -

Ο Διοικητής και οι αστυνομικοί της Τροχαίας «στήθηκαν» στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου και αντάλλαξαν ευχές με οδηγούς και πεζούς. Προσέφεραν σε διερχόμενους πεζούς και οδηγούς οχημάτων κόκκινα αυγά, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας, κυκλοφοριακής αγωγής και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων αλλά και σοκολατένιες λιχουδιές για τα παιδάκια, ευχόμενοι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, στέλνοντας το μήνυμα «Φέτος το Πάσχα τσουγκρίζουμε στο σπίτι και όχι στο δρόμο».

Ο Διοικητής της Τροχαίας Κοζάνης, Ελευθέριος Καραδίσογλου σημείωσε πως κάθε χρόνο, τη Μεγάλη Πέμπτη, η υπηρεσία τους βρίσκεται στο δρόμο για να ενημερώσει αλλά και να βοηθήσει οδηγούς και πεζούς προκειμένου να κινηθούν με ασφάλεια μέσα και έξω από την πόλη. «Αυτό που ζητάμε κάθε χρόνο, ζητάμε και φέτος. Να είναι όλοι πιο προσεκτικοί αυτές τις ημέρες καθώς η κίνηση είναι αυξημένη».

Συνέχισε λέγοντας πως αυτές τις ημέρες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι κυκλοφορούν στους δρόμους και τις νυκτερινές ώρες υπάρχει κόσμος έξω από τις εκκλησίες και τους ναούς. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραδίσογλου «πρέπει να οπλιστούμε όλοι με υπομονή, να προσέχουμε, να τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας».

Κατέληξε στέλνοντας το μήνυμα πως «τσουγκρίζουμε μόνο στο σπίτι με τα πασχαλινά αυγά και όχι με τα αυτοκίνητα» και έδωσε τις ευχές του στον κόσμο λέγοντας «Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση και όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο».

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο συμβολισμού το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης έχει τοποθετήσει στις εισόδους και εξόδους της πόλης της Κοζάνης ενημερωτικές πινακίδες με μηνύματα τροχονομικού ενδιαφέροντος για την οδική ασφάλεια των πολιτών με σκοπό την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Θένια Βασιλειάδουxronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση