Η βιβλιοθήκη, το σπίτι μας

2 Min Read

Τα εγκαίνια της Κοβενταρείου ήταν μόνο η αρχή για το ρόλο που καλείται να παίξει στο νέο της πλέον κτίριο. Μπορεί το ιστορικό της μετεγκατάστασης να μοιάζει μεγάλο και τα χρόνια που πέρασαν μέχρι η ιδέα να γίνει πράξη πολλά, αλλά στην πραγματικότητα όλα τώρα ξεκινούν.
Θυμάμαι απο τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης και λειτουργίας του Συλλόγου Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, ότι η μετεγκατάσταση ήταν ο βασικός στόχος που θέταμε, χωρίς ακόμα να υπάρχει το σαφές χρονοδιάγραμμα. Μελέτη, ένταξη στο ΕΣΠΑ και όλα τα αναγκαία βήματα, άρχισαν σιγά-σιγά να δείχνουν ότι το νέο κτίριο θα γίνει πραγματικότητα. Επρόκειτο εξάλλου για ένα έργο, το οποίο όλοι ήθελαν και στο οποίο όλοι διαχρονικά πίστεψαν.
Τώρα το στοίχημα είναι αυτό το έργο να μπορέσει να υποστηριχθεί με τον τρόπο που πρέπει, αλλά και να αγκαλιαστεί απ’ όλη την κοινωνία. Οι τοίχοι και τα βιβλία απο μόνο τους δεν λένε κάτι, αν δεν αξιοποιηθούν απο τους χρήστες. Μικρούς και μεγάλους, μυημένους και μη.
Κάθε βιβλιοθήκη είναι ένα παράθυρο στον κόσμο κι ακόμα και σήμερα στην εποχή που όλα έγιναν ψηφιακά, η βιβλιοθήκη υπάρχει για να αποδεικνύει ότι η γνώση έχει δύναμη και είναι τελικά το μόνο όπλο που διαθέτουμε απέναντι στην πνευματική φτώχεια.
Iωάννα

Μοιραστείτε την είδηση