Η βράβευση των μαθητών του διαγωνισμού Europe In My Region στην Κοζάνη

3 Min Read

Την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας γνώρισαν 270 μαθητές από 32 σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας που πήραν μέρος στο διαγωνισμό Europe in my Region, στον οποίο συμμετέχουν 20 και πλέον χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι μαθητές μέσα από φωτογραφίες, βίντεο, κείμενο και πολυμεσικές εφαρμογές αποτύπωσαν με το δικό τους τρόπο τα συγχρηματοδοτούμενα έργα στην περιοχή τους.
«Σε μια περίοδο δύσκολη που σηματοδοτεί εξελίξεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με τα δικά σας έργα είπατε ότι η Ευρώπη είναι εδώ» τόνισε ο προϊστάμενος της μονάδας Γ’ της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Κοκκινίδης, κάνοντας την έναρξη της εκδήλωσης.
Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Μπάμπης Κιουρτσίδης προσπάθησε με απλά λόγια να εξηγήσει στους μαθητές και στις μαθήτριες με κατανοητό τρόπο «τι σημαίνει ότι η Ευρώπη δίνει χρήματα στην Περιφέρεια μου σε διάφορα έργα», ενώ ο προϊστάμενος της μονάδας Α1 Ηλίας Μουρατίδης αναφέρθηκε σύντομα στο ιστορικό του διαγωνισμού και τη σημασία του.

«Η γνώση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο» που θα δημιουργήσει σκεπτόμενους πολίτες» ανέφερε εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής ο Χρήστος Γκόγκος.
Το βράδυ της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου το αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης γέμισε με κόσμο στην τελετή βράβευσης, στην οποία πρωταγωνίστησαν τα χαμόγελα των νικητών και το καμάρι των συγγενών τους, όπως και η γνώση για τα δεκάδες ευρωπαϊκά έργα στις πόλεις και στα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία οι πολίτες απολαμβάνουν.
«Τα παιδιά σκέφτηκαν, εκφράστηκαν και δημιούργησαν με έναυσμα το πώς θέλουν την Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι το μεγάλο σπίτι μας που πρέπει να συνυπάρξουμε αρμονικά, χωρίς εξαιρέσεις, ανισότητες, με ίσες ευκαιρίες για όλους» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.
«Βαθιά μου πεποίθηση είναι ότι η Ευρώπη είναι το μέλλον και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας παράλληλα με την εθνική είναι ιδιαίτερα σημαντική για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μια ποιότητα ζωής» τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.
«Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές που βραβεύτηκαν, αλλά και σε όσους συμμετείχαν, όπως επίσης και στους καθηγητές τους που συνέδραμαν» είπε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Κωνσταντόπουλος.
Οι μαθητές βραβεύθηκαν για τα έργα τους με tablets, lap tops και σκληρούς δίσκους. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαϊδας που τραγούδησε τραγούδια από την Κάτω Ιταλία.

- Advertisement -

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση