Ηχηρή η απουσία του Δήμου Κοζάνης

3 Min Read

Αρνητικά σχολιάστηκε η απουσία του Δήμου Κοζάνης από τη συνεδρίαση της Εδαφικής Επιτροπής. Λάζαρος Μαλούτας, Χάρης Κουζιάκης και Λευτέρης Ιωαννίδης κατέκριναν το Δήμαρχο Κοζάνης για την απουσία του. Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κουρού εμφανίστηκε γύρω στις 12.15 μετά το μεσημέρι, αρκετή δηλαδή ώρα μετά την έναρξη των εργασιών.

«Ηχηρά απών από τις δεκάδες προτάσεις ήταν ο Δήμος Κοζάνης, ο μεγαλύτερος Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας, ο μεγαλύτερος ενεργειακός Δήμος, ο οποίος δεν κατέθεσε ούτε μία πρόταση! Θα μπορούσε κάποιος να ερμηνεύσει την απουσία προτάσεων με την εξήγηση ότι όλα τα θέματα στο Δήμο Κοζάνης είναι λυμένα!» έγραψε ο τέως δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

- Advertisement -

“Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη μοιάζει να αδυνατεί να αντιληφθεί τον ρόλο της και την ευθύνη της και αυτό γίνεται κάθε μέρα και πιο σαφές. Οι εξελίξεις για την Μετάβαση τρέχουν και στο Δημαρχείο Κοζάνης αγρόν αγοράζουν!” ήταν το σχόλιο του Χάρη Κουζιάκη, επικεφαλής της παράταξης Κοζάνης «Τόπος Να Ζεις».

Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» «δυστυχώς, ο Δήμος Κοζάνης δεν εκπροσωπήθηκε κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της διαδικασίας και δεν είχε καμία παρέμβαση. Επίσης, δεν πρότεινε κανένα έργο για την σχετική έκδοση των σχετικών προσκλήσεων εκ μέρους του ΔΑΜ, ενώ προτάθηκαν 103 έργα από άλλους δήμους και διάφορους φορείς της Δυτικής Μακεδονίας γεγονός που δεν είναι μεν απαγορευτικό για το μέλλον αλλά είναι ενδεικτικό της λειτουργίας του Δήμου μας. Ο μεγαλύτερος Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας που πλήττεται ως επί το πλείστον από την απολιγνιτοποίηση και οφείλει να αξιοποιήσει με κάθε τρόπο τους πόρους του ταμείου απουσιάζει από τις κορυφαίες διεργασίες του προγράμματος, ενός προγράμματος προϋπολογισμού 988 εκατομμυρίων ευρώ».

«Θέλω να επισημάνω ως απαράδεκτη την απουσία του Δήμου Κοζάνης από την διαδικασία, ενώ είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν κατέθεσε καμιά πρόταση για έργα προς ένταξη στο πρόγραμμα. Καλές οι ανακοινώσεις για το βάψιμο των στάσεων Αστικών, αλλά η Δίκαιη Μετάβαση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην σύγχρονη ιστορία της περιοχής και ο Δήμος Κοζάνης δεν δικαιούται να απουσιάζει» έγραψε ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Κριτική και για τη λειτουργία της Επιτροπής

Ο κ. Ιωαννίδης άσκησε επιπλέον κριτική και στη διαδικασία της επιτροπής, ζητώντας να υπάρχει διάλογος, αλλά και διεύρυνση σύνθεσης του οργάνου. «Οι συνεδριάσεις της επιτροπής θα πρέπει να είναι διαδικασίες διαλόγου και όχι μονολόγου. Επί τρεις και πλέον, ώρες ακούγαμε από τα στελέχη της υπηρεσίας Δίκαιης Μετάβασης να αυτοθαυμάζονται για τα πεπραγμένα τους, ωσάν να είμαστε σε παράλληλο σύμπαν».

H απάντηση Κοκκαλιάρη

Μοιραστείτε την είδηση