Ικανοποίηση αλλά και αιχμές από τον Μανώλη Στεργίου για τo αιολικό στα Πιέρια

2 Min Read

Την απόλυτη ικανοποίηση του για την απόσυρση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τις 13 ανεμογεννήτριες στη θέση Σκοτεινό-Φλάμπουρο-Αβδέλα-Τούρλα από την ΤΕΡΝΑ, εξέφρασε με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Βελβεντού  και εκ νέου υποψήφιος Μανώλης Στεργίου.

«Τίποτα δεν μας χαρίστηκε σε αυτόν τον τόπο. Όλα τα κατακτήσαμε με αγώνες…» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως οι αγώνες των δυο δημοτικών αρχών και των εθελοντών των κοινωνιών του Βελβεντού και των Σερβίων έφεραν αποτέλεσμα.

«Συνεδριασεις, κινητοποιήσεις, ογκώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας φορέων και πολιτών στο Φλάμπουρο, στην Νεράιδα, στην Κατερίνη έπιασαν τόπο. Μαζί με αυτά και ο δικαστικός αγώνας συν οι γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών για το εξόφθαλμο της περιβαλλοντικής υποβάθμισης των Πιερίων».

Ο κ. Στεργίου μάλιστα άφησε αιχμές για αυτούς που δεν συμμετείχαν στην προσπάθεια.

« Κάποιοι ήμασταν πάντα παρόντες και στην πρώτη γραμμή. Κάποιοι ανθυποψήφιοι απείχαν από τις κινητοποιήσεις ή μας κοιτούσαν από απόσταση και κάποιοι άλλοι που ήταν και παραμένουν γενικώς άφαντοι, σήμερα κόπτονται όψιμα για την προστασία του βουνού και την τουριστικη ανάπτυξη».

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε λάβει άδεια παραγωγού τον Οκτώβριο του 2020, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού στις 19 Ιουλίου 2021 είχε λάβει ομόφωνα απόφαση με την οποία δεν αποδεχόταν την κατασκευή ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο, αφού αποτελούν τροχοπέδη στην ήπια ανάπτυξη και περιβαλλοντικό ατόπημα. Στο συγκεκριμένο έργο προβλεπόταν, κατά παράβαση της νομοθεσίας, η εγκατάσταση αιολικού πάρκου εντός περιοχής Natura 2000, η οποία έχει  ιδιαίτερη σημασία ως οικότοπος αλπικής ζώνης, καθώς εκεί υπάρχουν λιβάδια και βραχώδεις σχηματισμοί.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση