Ικανοποίηση των φοιτητικών συλλόγων για την απόφαση της Συγκλήτου για τις εστίες

2 Min Read

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν με ανακοίνωση τους οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την απόφαση της συγκλήτου  σε σχέση με τα προβλήματα, που είχαν δημιουργηθεί με τους φοιτητές που διέμεναν στις εστίες.

Ο κανονισμός προέβλεπε ότι όλοι οι φοιτητές που είχαν λάβει δωμάτιο στις εστίες, μετά το τέλος της εξεταστικής του Ιουνίου έπρεπε να μεταφέρουν τα πράγματά τους και να αδειάσουν τα δωμάτιά τους ενώ για να αποκτήσουν το δικαίωμα να ξανακάνουν αίτηση έπρεπε να εξεταστούν επιτυχώς στο 50%+1 των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τους φοιτητικούς συλλόγους, η νέα απόφαση της συγκλήτου της Πέμπτης 23/6 ορίζει:

  • Όσοι φοιτητές έχουν λάβει δωμάτιο αυτή τη στιγμή και διαμένουν στις εστίες, θα παραμείνουν μέσα στα δωμάτια τους μέχρι και το πέρας της εξεταστικής του Σεπτέμβρη.
  • Οι πρωτοετείς φοιτητές έχουν δικαίωμα αίτησης εκ νέου, αρκεί να έχουν περάσει ένα μάθημα είτε στο χειμερινό είτε στο εαρινό εξάμηνο.
  • Οι φοιτητές που έχουν δωμάτιο εστιών, είναι στο τελευταίο εξάμηνο των σπουδών τους και έχουν περάσει το 50% των μαθημάτων, δύνανται να κάνουν αίτηση και θα παραμείνουν.

«Τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη οι φοιτητικοί σύλλογοι να είναι ακόμα πιο μαζικοί, να συζητούν τα προβλήματα των φοιτητών, να παίρνουν αποφάσεις μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις να διεκδικούν και να κερδίζουν. Είναι ανάγκη να δυναμώσει η φωνή των φοιτητών, να δυναμώσει ο οργανωμένος αγώνας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μοιραστείτε την είδηση