Ικανοποιητική η προσέλευση στην ετήσια έκθεση έργων του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών Κοζάνης

2 Min Read

Μέχρι σήμερα το βράδυ θα έχουν τη δυνατότητα οι φίλοι της τέχνης, να απολαύσουν τις ενδιαφέρουσες δημιουργίες των μαθητών και των μαθητριών του συλλόγου εικαστικών τεχνών της Κοζάνης, στο φουαγιέ της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Κοζάνης, τις ώρες που λειτουργεί η βιβλιοθήκη. Η έκθεση άρχισε την Παρασκευή 17 Ιουνίου και ολοκληρώνεται σήμερα 24 Ιουνίου. Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση στην οποία συμμετέχουν 30 άνθρωποι και είναι χωρισμένη σε τμήματα παιδικού, εφηβικού, ενηλίκων και αγιογραφίας.

Ο Σύλλογος Εικαστικών Κοζάνης μετράει 37 χρόνια ζωής και είναι ο μοναδικός στην Κοζάνη, καθώς εκτός αυτό λειτουργεί μόνο το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου.  «Ως σύλλογος είμαστε ανεξάρτητοι από τον Δήμο, αλλά πολλές φορές μας βοηθάει στις εκδηλώσεις που θέλουμε να κάνουμε» λέει ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Μιχαήλ Καραπαναγιωτίδης.

Στα μέλη του συλλόγου διδάσκει αγιογραφία σε παιδικό και εφηβικό τμήμα ο Γιώργος Χριβατίδης και στο ενηλίκων ο Μιχαήλ Καραπαναγιωτίδης, ο οποίος, μάλιστα, συμμετέχει στην έκθεση με δύο πορτρέτα της εγγονής και του εγγονού του.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης χαρακτηρίζει ικανοποιητική την προσέλευση του κόσμου, ενώ, όπως αναφέρει είναι αρκετός κόσμος που έχει δείξει ενδιαφέρον για να εγγραφεί στον σύλλογο από τον Σεπτέμβριο που θα αρχίσουν και πάλι τα μαθήματα εικαστικών. Στο σύλλογο μπορεί να γίνει κάποιος μέλος και να παρακολουθεί μαθήματα όλη τη χρονιά, πληρώνοντας μια ετήσια συνδρομή των 20 ευρώ.

«Εμείς δείχνουμε τεχνικές, χρώματα, σχέδιο ή άλλα «μυστικά» για να κάνει κάποιος τα πρώτα του βήματα στη ζωγραφική. Δεν λέμε στους μαθητές το τι να ζωγραφίσουν» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καραπαναγιωτίδης, επισημαίνοντας πως υπάρχουν μαθητές εδώ και πέντε χρόνια, οι οποίοι έχουν εξελιχθεί πολύ και κάνουν τις δικές τους εκθέσεις. «Όσοι έχουν ταλέντο και όρεξη, κάνουν φοβερά πράγματα. Προχωράνε. Αν το αγαπάς, θα πετύχεις» υπογραμμίζει.

Θένια Βασιλειάδου  xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση