“Ηλιαχτίδα” χαράς στις σκυτάλες της Κοζάνης

5 Min Read

Ύστερα από ένα ιδανικό ξεκίνημα με έντονες στιγμές διασκέδασης αλλά και μοναδικές αθλητικές συγκινήσεις (όπως για παράδειγμα την πρώτη νίκη μίας γυναικείας ομάδας στη σκυταλοδρομία 4χ2,500 στη Γλυφάδα), οι σκυταλοδρομίες της αγάπης και της αλληλεγγύης πηγαίνουν στην Κοζάνη με σκοπό να προσφέρουν μία…..ηλιαχτίδα χαράς στον ομώνυμο ΣύλλογοΓονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας.

Στις 22 Μαΐου, η όμορφη και πρόσφατα ανακαινισμένη κεντρική πλατείατης πόλης αναμένεται να γεμίσει με παιδικά χαμόγελα, απλούς πολίτες λάτρεις του αθλητισμού και φυσικά δρομείς οι οποίοι θα φτιάξουν ομάδες και θα τρέξουν σε ένα αγώνα ύμνο στη συνεργασία, τη φιλανθρωπία και την ομαδική προσπάθεια.

Η πρωτεύουσα της Δυτική Μακεδονίας είναι “πρωτάρα” στη διοργάνωση καθώς είναι από τις πόλεις που προστέθηκαν στο ανανεωμένο καλεντάρι των αγώνων για το 2016, γεγονός που δεν έχει εμποδίσει τα Βίκος StreetRelays να είναι ήδη ένα από τα καυτά θέματα συζήτησης στον αθλητικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής.

Οι αγώνες της Κοζάνης

Η παρουσίαση των αγώνων, οι οποίοι διοργανώνονται από τον Ερμή, το Φιλαθλητικό Σύλλογο Κλασικού Αθλητισμού Κοζάνης και το Δήμο Κοζάνης αλλά και με τη σημαντική υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έγινε την Τετάρτη 20 Απριλίου παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Στην ομιλία τουο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης δήλωσε: «είμαι πολύ χαρούμενος που η Κοζάνη είναι ένας από τους προορισμούς στο ταξίδι των Relays. Είμαι σίγουρος πως θα είναι μία από τις πιο πετυχημένες διοργανώσεις λόγω της πολύ καλής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και καλώ όλους τους Κοζανίτες να συμμετάσχουν».

Τη σημασία των αγώνων για την περιοχή υπογράμμισε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Δημήτρης Καρακασίδης: «είναι πολύ θετικό για την πόλη το ότι θα φιλοξενήσει μία τόσο σημαντική διοργάνωση, καθώς θα επικοινωνήσει την Κοζάνη σε όλη την Ελλάδα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές για το γεγονός ότι επέλεξαν την πόλη μας. Είμαστε σίγουροι πως στους αγώνες δεν θα λάβουν μέρος μόνο οι Κοζανίτες αλλά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας «Ηλιαχτίδα», το οποίο θα είναι το ίδρυμα στο οποίο θα δοθούν τα έσοδα των αγώνων, Σάκης Λότσιοςτόνισε: «για εμάς είναι σημαντική τόσο η οικονομική ενίσχυση όσο και η προβολή του Συλλόγου και του έργου το οποίο πραγματοποιεί. Εκτός των άλλων τα παιδιά του Συλλόγου, τα οποία είχαν συμμετάσχει παλιότερα και σε αγώνες SpecialOlympics, θα έχουν τη χαρά να τρέξουν στην σκυταλοδρομία 4χ100».

Με την αύρα του Γιώργου Θεοδωρίδη

Ο τρίτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 60 μέτρα και ένας από τους σημαντικότερους σπρίντερ του ελληνικού στίβου, ο Γιώργος Θεοδωρίδης, είναι το κεντρικό πρόσωπο των αγώνων έχοντας το διττό ρόλο του οργανωτικού διευθυντή αλλά και του πρεσβευτή των Street Relays της Κοζάνης. Στη δική του ομιλία ενώπιον του κοινού και των δημοσιογράφων είπε: «είναι πολύ μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ τους αγώνες στην Κοζάνη. Είναι μεγάλη ευκαιρία για την πόλη να δείξει τη δυναμική της στον κλασικό αθλητισμό. Άλλωστε, ως προπονητής γνωρίζω πως θα βγουν πολλοί σημαντικοί αθλητές στην πορεία».

Παρών στη Συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υγείας Κοζάνης, Δημήτρης Σταθόπουλος ο οποίος δήλωσε: «ο σύλλογος μας είναι από τους πιο πολυπληθείς συλλόγους δρομέων υγείας με πάνω από 150 μέλη μεταξύ των οποίων και μερικοί κορυφαίοι ερασιτέχνες αθλητές. Μας αρέσει πολύ η συγκεκριμένη διοργάνωση και όλα τα μέλη μας θα τρέξουν για να στηρίξουν την «Ηλιαχτίδα».

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του ΦΣΚΑ Κοζάνης, Νικόλαος Κιβρακίδης τόνισε: «είμαστε ένας σύλλογος με 30 χρόνια ιστορία και διακρίσεις. Χαιρόμαστε πολύ για το γεγονός ότι οι αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου θα διεξαχθούν στην πόλη μας και όλοι οι αθλητές του συλλόγου θα δώσουν το παρών».

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Κοζάνης Φανή Φτάκα έδωσε έμφαση στη στήριξη που θα παρέχει ο Δήμος στους αγώνες: «Θα βοηθήσουμε με όλα μας τα μέλη και θα κινητοποιήσουμε τον κόσμο».

Τέλος ο υπεύθυνος πωλήσεων του τοπικού καταστήματος της Renault, Γιώργος Καραΐσκος τόνισε: «ως χορηγός θα κινηθούμε άμεσα και θα τρέξουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η Renaultθα πρωτοπορήσει και στην Κοζάνη».

Το πρόγραμμα των αγώνων της 22ας Μαΐου

Οι αγώνες των σκυταλοδρομιών δρόμου της Κοζάνης, θα διεξαχθούν την Κυριακή 22Μαΐου με ώρα έναρξης 10.30 το πρωί και θα είναι διάρκειας δύο ωρών.

Τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αγώνων είναι:

4×50μ. (νήπια 3-5 ετών), 4×100μ. (παιδιά 6-8 & 9-11 ετών), 4×2500μ. (+12 ετών), 2×5000μ. (+12 ετών), 10 χιλιόμετρα (+15 ετών).

Μοιραστείτε την είδηση